Άλεκ Μπάλντουιν: Η διάταξη που θα κρίνει ή όχι τη φυλάκισή του

Ο Άλεκ Μπάλντουιν αναμένεται να καταρρίψει την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια που άσκησε εναντίον του η εισαγγελέας που ερευνά τον πυροβολισμό και τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας Rust

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Άλεκ Μπάλντουιν έμαθε ότι αντιμετωπίζει και επίσημα κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τον πυροβολισμό και τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του Rust στο Νέο Μεξικό τον Οκτώβριο του 2021.

Αυτή η κατηγορία ενισχύεται και από τον όρο «firearms enhancement», δηλαδή ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν χρησιμοποίησε πυροβόλο όπλο ή κάποιο άλλο μέσο ικανό να εκτοξεύσει βλήμα και να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του ηθοποιού αντικρούουν τις κατηγορίες, λέγοντας πως ο όρος αυτός εισήχθη στο ποινικό δίκαιο της Πολιτείας του Νέου Μεξικού τον Μάιο του 2022, δηλαδή 7 μήνες μετά το περιστατικό στα γυρίσματα του Rust, άρα δεν ισχύει για την περίπτωση του Άλεκ Μπάλντουιν.

Σύμφωνα με το TMZ, ο συγκεκριμένος νόμος εμπεριείχε μια διευκρίνιση την εποχή που πέθανε η Χαλίνα Χάτσινς, η οποία ανέφερε ότι κάποιος μπορούσε να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια εφόσον «εμφάνιζε ή κατασκεύαζε ένα πυροβόλο όπλο με σκοπό να εκφοβίσει ή να τραυματίσει κάποιο άλλο άτομο». Βέβαια, ο Άλεκ Μπάλντουιν δεν ήθελε να τραυματίσει την άτυχη κινηματογραφίστρια σε καμία περίπτωση.

Εάν ο δικαστής απορρίψει τον συγκεκριμένο όρο από τις κατηγορίες του Άλεκ Μπάλντουιν, τότε αλλάζει σημαντικά και η ποινή που θα του επιβληθεί σε περίπτωση που κριθεί ένοχος. Αν δεν ισχύσει ο όρος, ο ηθοποιός αντιμετωπίζει φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή αλλά αν ισχύσει, τότε θα μπει φυλακή υποχρεωτικά τουλάχιστον 5 χρόνια!

Την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια αντιμετωπίζει και η οπλουργός της ταινίας, Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, ενώ ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς έχει δηλώσει ένοχος για την κατηγορία της αμελείας χρήσης θανατηφόρου όπλου.

Προηγούμενο άρθροΗ σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την αρχαία Αμφίπολη
Επόμενο άρθροΕΟΦ: Επιβεβαιώνει θανάτους από όλους τους τύπους εμβολίων του Covid!