Έρχεται την Κυριακή η έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία 2024

Ραντεβού για …σπουδές στη Γαλλία, δίνουν και φέτος ενδιαφερόμενοι και εκπρόσωποι γαλλικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Χρήσιμες πληροφορίες που έχουν σχέση με επιλογή σχολής και ειδικότητας, μέχρι κόστος σπουδών και επιλογές στέγασης, θα δοθούν αφειδώς στους συμμετέχοντες σε μία πολύωρη συνάντηση με φυσική παρουσία και ελεύθερη είσοδο.
Πρόκειται για την ετήσια Έκθεση για τις Σπουδές στη Γαλλία, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει την προηγούμενη μέρα στην Αθήνα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Η Γαλλία διαθέτει ένα δίκτυο 3500 ιδιωτικών και δημοσίων ιδρυμάτων και κατέχει την 6η θέση στον κόσμο όσον αφορά εγχώριες δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη ενώ χρηματοδοτεί ένα μεγάλο μέρος του πραγματικού κόστους του φοιτητή. Οι επιλογές είναι ανάμεσα σε πανεπιστήμια, πολυτεχνεία, business schools,  άλλα και ιδρύματα όπως η σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής Ducasse, η σχολή αρωματοποιίας και καλλυντικών ISIPCA ή η σχολή πολιτικών επιστημών Sciences Po. Εκπρόσωποι περίπου 30 ιδρυμάτων θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να συνομιλήσουν με το κοινό και να συμμετέχουν σε θεματικές διαλέξεις.
Συγκριμένα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
–    14:30-15:30: Προπτυχιακές σπουδές: επιλογή κατεύθυνσης, διαδικασία εγγραφής, στέγαση.
–    15:30-16:30: Στρογγυλό τραπέζι για τις Σπουδές Μηχανικών στη Γαλλία
–    17:00-18:00: Παρουσίαση των μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία (Master)

Όλες οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία και ελεύθερη είσοδο, ενώ θα είναι ταυτόχρονα σε απευθείας μετάδοση από τα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για την τέταρτη χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών στον κόσμο, με 400.000 ξένους φοιτητές φέτος. Ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 έφτασε τους 3.235, σημειώνοντας αύξηση 39% κατά την τελευταία πενταετία.
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και η λίστα των πανεπιστημίων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης www.ift.gr

Προηγούμενο άρθροΔ. Μιχαηλίδου: Εκκαθαρίστηκαν 780.000 συντάξεις σε 28 μήνες – Kάτω από 24.000 οι εκκρεμείς
Επόμενο άρθροΜνημόνιο συνεργασίας ΑΠΘ- Πανεπιστήμιου Ανθρωπιστικών Επιστημών των ΗΑΕ