Έρχονται ελλείψεις φαρμάκων – Με κλειστές φαρμακαποθήκες ο Αύγουστος

Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά κατά κύριο λόγο σκευάσματα πολυεθνικών εταιρειών, τα οποία πωλούνται στη χώρα μας σε τιμές πολύ πιο χαμηλές σε σύγκριση με το εξωτερικό.

Ενόψει της αναζωπύρωσης του κορωνοϊού αναφέρεται η επικείμενη έλλειψη φαρμάκων τον Αύγουστο.

Προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί για τις ελλείψεις σκευασμάτων: “Τον Αύγουστο δεν έχει ιώσεις αλλά κλειστές φαρμακευτικές εταιρείες”

Τον Αύγουστο δεν έχει ιώσεις αλλά κλειστές φαρμακευτικές εταιρείες, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Άννα Σιδηροπούλου, η οποία έκανε λόγο για βασικές ελλείψεις σε φάρμακα και μάλιστα αυτά που προορίζονται για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων, όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, το αναπνευστικό αλλά και αντιβιοτικά ευρέος φάσματος και αντιφλεγμονώδη. Αυτή τη στιγμή λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων πάνω από 300 σκευάσματα, επισήμανε η κα Σιδηροπούλου, ενώ η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμη χειρότερη, καθώς, λόγω του καλοκαιριού, οι εταιρείες κλείνουν για διακοπές και είναι ορατός ο κίνδυνος τα αποθέματα που υπάρχουν να μην επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

“Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά κατά κύριο λόγο σκευάσματα πολυεθνικών εταιρειών, τα οποία πωλούνται στη χώρα μας σε τιμές πολύ πιο χαμηλές σε σύγκριση με το εξωτερικό, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα το εξαγωγικό ενδιαφέρον τους. Αποτέλεσμα είναι να εξάγονται σε άλλες χώρες με στόχο το κέρδος, αφήνοντας ακάλυπτους τους Έλληνες ασθενείς και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να ξεχνoύν ότι το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα, αλλά αγαθό. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που η τιμολόγησή του δεν ακολουθεί τους κανόνες της αγοράς”, επισημαίνει ο ΦΣΘ.

Προηγούμενο άρθροΑυτό οδηγεί σε κατάθλιψη τα παιδιά – Το λάθος που κάνουν όλοι οι γονείς
Επόμενο άρθροΠέντε πρωινές συνήθειες που ρυθμίζουν αποτελεσματικά το σάκχαρο χωρίς φάρμακα