Αναπληρωτής πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (ΕUAA) ο Μάριος Καλέας

Ο Διοικητής της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριος Καλέας, εκλέχθηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους των Κρατών Μελών, αναπληρωτής πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (ΕUAA) κατόπιν της σχετικής εκλογικής διαδικασίας.

Το EUAA και τα Κράτη Μέλη αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του, με τον τρόπο αυτό, τη σταθερή πρόοδο που έχει επιδείξει η Υπηρεσία Ασύλου και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τα τελευταία χρόνια, κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες και επιχειρησιακές προκλήσεις. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αξιωματούχος αναλαμβάνει σχετική θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του EUAA.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, χαιρετίζοντας την εκλογή του κ. Καλέα, σημείωσε ότι «πρόκειται για μια εθνική επιτυχία που αντανακλά θετικά στο σύνολο της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής. Είμαστε περήφανοι για την Υπηρεσία Ασύλου και τον αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης των αιτήσεων ασύλου που δέχεται κάθε χρόνο. Και, είμαστε υπερήφανοι που ο Έλληνας Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, κ. Μάριος Καλέας, επιλέγη ομοφώνως από τους Ευρωπαίους συναδέλφους του για τη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου. Θερμά συγχαρητήρια στον ίδιο αλλά και σε όλους τους άξιους εργαζόμενους της Υπηρεσίας για το σπουδαίο έργο τους».

Το EUAA είναι ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εντολή να παρέχει υποστήριξη στα Κράτη Μέλη ώστε να εφαρμόζουν τη δέσμη νόμων της ΕΕ που διέπουν το άσυλο και τη διεθνή προστασία.

Προηγούμενο άρθροΔίκη για το Μάτι: Σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα για τους 21 κατηγορούμενους
Επόμενο άρθροΚατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο βόρειο Περού εξαιτίας της δράσης διεθνών συμμοριών