Ανεστάλη η εφαρμογή της μπλε κάρτας, σύμφωνα με την Telegraph

Ανεστάλη η εφαρμογή της μπλε κάρτας μετά από αρνητικές επιπτώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αγγλικής εφημερίδας Telegraph. Η είδηση αναμενόταν να ανακοινωθεί χθες, αλλά οι αντιδράσεις κατά της αλλαγής αυτής φαίνεται ότι άλλαξαν τα σχέδια.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι η έναρξη των δοκιμών της μπλε κάρτας, που σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, θα ξεκινούσαν κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Αγγλίας, κάτι που  διέψευσε η FIFA με επίσημη ανακοίνωσή της, παίρνει αναβολή, λόγω των  «εξαιρετικών αντιδράσεων».

Τονίζεται ότι στο αγγλικό ποδόσφαιρο, υπήρξαν πολλές αναφορές που αντιτίθενται στην είδηση.

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάου, ήταν αυτός που πρώτος αντιτάχθηκε δημόσια στην εφαρμογή της νέας κάρτας: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής. Γι’ αυτό είναι οι κίτρινες κάρτες. Το τρέχον σύστημα λειτουργεί καλά, απλά πρέπει να εφαρμοστεί σωστά. Η προσθήκη μιας μπλε κάρτας θα έδινε απλώς περισσότερη σύγχυση κατά τη γνώμη μου, γι’ αυτό και είμαι αντίθετη.»

Επίσης ο Γιούργκεν Κλοπ είπε στη συνέντευξη Τύπου χθες (9/2) ότι: «Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που αυτοί οι τύποι (η IFAB) είχαν μια φανταστική ιδέα… αν είχαν ποτέ μία», ενώ ο Μαουρίτσο Ποτσετίνο είπε ότι  ότι οι μπλε κάρτες θα προκαλέσουν περισσότερες διαμάχες και θα περιπλέξουν τα πράγματα για παίκτες, διαιτητές και φιλάθλους.

Η καθιέρωση της μπλε κάρτας θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Διεθνούς Συμβουλίου Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB), του οργάνου που καθορίζει τους κανόνες  του ποδοσφαίρου, όπου συμμετέχει και η FIFA.

Η FIFA, παρεμπιπτόντως, ανέφερε στο σημείωμά της ότι «οποιεσδήποτε δοκιμές αυτού του τύπου, εάν εφαρμοστούν, θα πρέπει να περιοριστούν σε υπεύθυνες δοκιμές σε χαμηλότερα επίπεδα».

Προηγούμενο άρθροΜνημόνιο συνεργασίας ΑΠΘ- Πανεπιστήμιου Ανθρωπιστικών Επιστημών των ΗΑΕ
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου