Γέφυρες – Animegaron Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation 2024

Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής soundtracks  Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, 17:00 

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι γράφουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους  «Καναρίνι» της Χρύσας Κοροβέση και του Μάριου Γαμπιεράκη

Σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ  + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Φέτος, οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους «Καναρίνι» της Χρύσας Κοροβέση και του Μάριου Γαμπιεράκη.

Κάθε χρόνο, ο πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των δημιουργών –νεότερων και όχι μόνο– για την κινηματογραφική μουσική και ακόμη περισσότερο για τις ταινίες animation, που αφήνουν ένα ευρύ πεδίο ελευθερίας, φαντασίας και συνθετικής δημιουργίας.

Bασικός στόχος του Animegaron είναι η μετατροπή του σε ένα μέσο προβολής ταλαντούχων συνθετών μουσικής για την εικόνα, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν όχι μόνο με το κοινό, αλλά και με στελέχη από τον χώρο του θεάματος και του ακροάματος. Έτσι, στη διαδικτυακή μετάδοση της τελικής φάσης του Διαγωνισμού, προσκαλούμε, εκτός από το ευρύ κοινό, τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και κριτικούς. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη δημιουργηθεί μια μόνιμη πλατφόρμα στο site του Μεγάρου, στην οποία θα είναι διαθέσιμα τα σάουντρακ της φετινής διοργάνωσης, με βάση την αξιολόγηση και τη βαθμολογία της επιτροπής.

Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν:

Δημήτρης Μαραγκόπουλος, συνθέτης, επικεφαλής της σειράς Γέφυρες

Zorzes Katris, συνθέτης, μουσικός παραγωγός

Νίκος Πορτοκάλογλου, τραγουδοποιός

Alex Sid (Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος), συνθέτης τηλεοπτικής και κινηματογραφικής μουσικής, τραγουδοποιός

Δημήτρης Αρμενάκης, σκηνοθέτης, animator

Η ταινία μικρού μήκους της Χρύσας Κοροβέση και του Μάριου Γαμπιεράκη, επενδυμένη μουσικά από τις 10 καλύτερες συνθέσεις που θα επιλέξει η επιτροπή, θα παρουσιαστεί στα social media του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την ημέρα της διαδικτυακής μετάδοσης των αποτελεσμάτων (16 Mαΐου 2024 2023). Από αυτούς τους 10 διαγωνιζόμενους που θα έχει επιλέξει η κριτική επιτροπή, θα αναδειχθούν οι τρεις νικητές του Animegaron, οι οποίοι θα λάβουν χρηματικά βραβεία και θα υποστηριχτούν από ευρύ πλαίσιο δράσεων προβολής. Επίσης, τα soundtracks των τριών νικητών αλλά και όλης της δεκάδας των επιλεγμένων διαγωνιζομένων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και το κανάλι του Μεγάρου στο YouΤube.

Δείτε την ταινία, βρείτε το έντυπο συμμετοχής και τους όρους του διαγωνισμού στον σύνδεσμο:

http://omma.megaron.gr/cinemusic/Main.aspx

Η μουσική πρέπει να είναι ενσωματωμένη στη ταινία.

Προθεσμία υποβολής: 15 Μαρτίου 2024, 17:00 ώρα Ελλάδος 

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:

Πηνελόπη Πατρικιάνου

[email protected]

210 72 82 736

Source link

Προηγούμενο άρθροΈκθεση FIFA: Συνολικά 5.073 μεταγραφές τον Ιανουάριο, πρώτοι οι Γάλλοι
Επόμενο άρθροEurostat: Τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕ έχει η Ελλάδα