Γήρανση: Με αυτούς τους τρόπους θα την προλάβετε

Πρόκειται για μια ουσία που υπάρχει στα αντιδιαβητικά φάρμακα σύμφωνα με νεότερη έρευνα.

Ένα διαφορετικό όφελος από τη χρήση της μετμορφίνης συστήνει νεότερη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Healthy Longevity. Σύμφωνα με τη μελέτη, που εκπόνησε μια ερευνητική ομάδα από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής LKS του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (HKUMed), η μετφορμίνη ενδεχομένως να προάγει την υγιή γήρανση.

Η συγκεκριμένη αγωγή χρησιμοποιείται ως θεραπεία πρώτης γραμμής για τον διαβήτη τύπου 2. Υπάρχουν, όμως, και αυξανόμενα στοιχεία που αναδεικνύουν ότι τα οφέλη της μετφορμίνης επεκτείνονται πολύ περαιτέρω και θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην υγιή γήρανση. Ορισμένες γενετικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η μετφορμίνη μπορεί να έχει προστατευτικές επιδράσεις έναντι άλλων ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως ο καρκίνος και η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Με στόχο να γεράσουμε καλά

Για να εξετάσουν τον ρόλο της μετφορμίνης στην υγιή μακροζωία, οι ερευνητές έθεσαν ως στόχο να διερευνήσουν αυτό το ερώτημα εξετάζοντας την επίδραση της μετφορμίνης στους βιοδείκτες της γήρανσης με τη χρήση της γενετικής. Έτσι, εξέτασαν περισσότερους από 300.000 Βρετανούς συμμετέχοντες από την UK Biobank με έγκυρα γονιδιωματικά και φαινοτυπικά δεδομένα.

Προηγούμενο άρθροStelia: Μας παρασύρει μουσικά με ένα special «Music Box Sessions» με 10 μεγάλες επιτυχίες (βίντεο)
Επόμενο άρθροΤο μυστήριο με τις χιλιάδες πέτρες που στέκονται στοιχισμένες σε ομάδες στο Καρνάκ της Γαλλίας