Δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην επετειακή 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Τιμώμενη Περιφέρεια και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε δυναμική συμμετοχή στην έκθεση, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται στη μακεδονική γη και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων.

Μέσα από τη συμμετοχή της στην έκθεση η Περιφέρεια έδωσε τη δυνατότητα σε ποιοτικούς παραγωγούς από την Κεντρική Μακεδονία να παρουσιάσουν στους επισκέπτες της έκθεσης μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από ελαιόλαδο, μπαχαρικά, βότανα, αφεψήματα, χαλβά, ταχίνι, μαρμελάδες και μέλι μέχρι σάλτσες, μπύρα, τυροκομικά, προϊόντα επεξεργασίας κρέατος και προϊόντα με τρούφα.

Από το περίπτερο δεν έλειψαν τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής, με τις επιχειρήσεις οίνου να τα διαθέτουν για δοκιμή στους επισκέπτες στο Wine Walk – Wine Tasting Area. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν open space επαγγελματικά σεμινάρια και στοχευμένα workshops για την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου, καθώς και σεμινάρια που απευθύνονταν αποκλειστικά στους εκθέτες. Οι εκθέτες, εξάλλου, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν Β2Β ραντεβού στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των συναντήσεων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο διακεκριμένος chef Αντώνης Μουστάκας, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη μοναδικά προϊόντα από τους εκθέτες της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε στη σκηνή «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» συνταγές και χαρακτηριστικά πιάτα της Μακεδονικής Κουζίνας, αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία.

«Φέτος για δεύτερη φορά ήμασταν η τιμώμενη Περιφέρεια στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στην οποία και συμμετείχαμε δυναμικά με περισσότερες από 20 επιχειρήσεις. Με την παρουσία μας στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στόχος μας είναι η ανάδειξη της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων και η προώθησή τους σε νέες αγορές, καθώς στην έκθεση συμμετείχαν επαγγελματίες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα επόμενα έτη έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα εκθέσεων και δράσεων που καλύπτει όλη τη γκάμα των βασικών προϊόντων της μακεδονικής γης, με σκοπό την προβολή και προώθησή τους παγκοσμίως. Εργαζόμαστε μεθοδικά με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας και την ενίσχυση της οικονομίας μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς.

Προηγούμενο άρθροΑπό την αρχαία προέλευση στη σύγχρονη τεχνολογία: Η εξέλιξη της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου
Επόμενο άρθροΗ Περιφέρεια Κρήτης στο 9ο πανελλήνιο συνέδριο διαχείρισης κρίσεων στην υγεία-κλιματική αλλαγή