«Δύο νέα ταλέντα» – Η πιανίστα Αγγελική Γιαννοπούλου και η βιολονίστα Αριέτα Λιάτση σε μεγαλειώδη έργα του Ρομαντισμού

 Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 12:30 – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος 

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου, το Τρίτο Πρόγραμμα και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ  

Με το ρεσιτάλ «Δύο νέα ταλέντα» συνεχίζεται στις 25 Φεβρουαρίου ο καινούργιος κύκλος εκδηλώσεων «Νέοι Μουσικοί την Κυριακή» του Μεγάρου, που μας προσκαλεί να απολαύσουμε τα κυριακάτικα μεσημέρια μας, παρακολουθώντας συναυλίες με χαρισματικούς καλλιτέχνες και ανερχόμενα σύνολα από όλη την Ελλάδα.

Στο δεύτερο μεσημεριανό μας ραντεβού (ώρα έναρξης: 12.30), θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πιανίστα Αγγελική Γιαννοπούλου και τη βιολονίστα Aριέτα Λιάτση. Οι δύο ανερχόμενες σολίστ, που ανήκουν σε μια φρέσκια γενιά ελλήνων καλλιτεχνών, διακρίθηκαν πέρυσι στο διαγωνιστικό τμήμα του προγράμματος «Ακούμε τους νέους» του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Κορίνθου, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Τρίτο Πρόγραμμα και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.

Στο ντεμπούτο τους στο Μέγαρο και, οι δύο ερμηνεύτριες θα συστηθούν στο κοινό μέσα από εμβληματικά έργα του Ρομαντισμού. Το πρώτο μέρος του ρεσιτάλ τους στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος περιλαμβάνει συνθέσεις για πιάνο καθώς και για βιολί και πιάνο. Το πρόγραμμα αρχίζει με την πιανίστα Αγγελική Γιαννοπούλου, που θα ερμηνεύσει τις Μαζούρκες σε ρε ύφεση μείζονα και ντο δίεση ελάσσονα του Frédéric Chopin [Φρεντερίκ Σοπέν] και την «Κοιλάδα του Όμπερμαν» από τα Χρόνια προσκυνήματος, 1ος χρόνος, Ελβετία του Franz Liszt [Φραντς Λιστ]. Στη συνέχεια, η νεαρή σολίστ θα συμπράξει με τη βιολονίστα Αριέτα Λιάτση στην παρουσίαση της Fantaisie brillante επάνω στην όπερα Οθέλλος του Ροσσίνι, για βιολί και πιάνο, που συνέθεσε ο Heinrich Wilhelm Ernst [Χάινριχ Βίλχελμ Ερνστ]. Η δεύτερη ενότητα της συναυλίας αναμένεται να είναι άκρως… συναρπαστική, καθώς οι δύο σολίστ θα αναμετρηθούν με τη μεγαλειώδη Σονάτα σε λα μείζονα για βιολί και πιάνο του César Franck [Σεζάρ Φρανκ].

Η προπώληση έχει αρχίσει. 

Η πιανίστα Αγγελική Γιαννοπούλου…

… σπουδάζει στο Βασιλικό Ωδείο της Σκωτίας με καθηγητές τον Fali Pavri και την Sinae Lee. Αποφοίτησε από το Ωδείο  Athenaeum με άριστα και πρώτο βραβείο υπό την επίβλεψη της Νέλλης Σεμιτέκολο. Παράλληλα, μελετούσε με την Αλεξία Μουζά. Μεταξύ άλλων, έχει εμφανιστεί με υποτροφία στις ΗΠΑ (Apple Hill Center of Chamber Music) και στη Λιθουανία ερμηνεύοντας το Τέταρτο κοντσέρτο για πιάνο του Ludwig van Beethoven. Συμμετείχε, κατόπιν πρόσκλησης, σε δεκαπενθήμερο σεμινάριο στην Ελβετία με τον Graeme McNaught και τον Giuseppe Guarrera. Επίσης, έχει λάβει, από κοινού με τη συμφοιτήτριά της Elze Fedorcovaite, το πρώτο βραβείο πιανιστικού ντούο «Peter Lindsay Miller» για την ερμηνεία της στην «Ιεροτελεστία της άνοιξης» του Igor Stravisnky σε μεταγραφή για δύο πιάνα. Το 2023, έπειτα από ακρόαση του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Κορίνθου, επελέγη από την κριτική επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Βακαρέλη για εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Πελοπόννησο. Ασχολείται με το τσέμπαλο και με το συνθετικό έργο γυναικών.

Η σολίστ του βιολιού Αριέτα Λιάτση…

… άρχισε βιολί σε ηλικία 6 χρονών στο Νέο Ωδείο της γενέτειράς της, από το οποίο αποφοίτησε το 2019 με άριστα παμψηφεί και ειδική διάκριση (καθηγητές: Ανδρέας Παπανικολάου, Ιρέν Τοπούρια). Το 2019, έγινε δεκτή ως υπότροφος στο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ (τάξη Benjamin Schmid), από το οποίο έλαβε το πτυχίο της με βαθμό άριστα παμψηφεί. Από τον Οκτώβριο του 2023 συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ίδιο πανεπιστήμιο με καθηγητές τους B. Schmid και Emmanuel Tjeknavorian. Έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς (Bachauer Junior, «ΦΙΛΩΝΑΣ», «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα», «Τάσος Παππάς» κ.ά.), ενώ ήταν φιναλίστ και στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Classic Pure Vienna. Επίσης, μετά τη διάκρισή της στον διαγωνισμό «Ακούμε τους νέους 2023» του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Κορίνθου, πραγματοποίησε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και ηχογραφήσεις. Έκανε το ντεμπούτο της ως σολίστ σε ηλικία 15 ετών στο ΜΜΘ με την ΚΟΘ. Έκτοτε έχει εμφανιστεί με τις Ορχήστρες του Πανεπιστημίου του Mάιντς και του Διεθνούς Mουσικού Φεστιβάλ Casalmaggiore καθώς και με το σύνολο Salzburger Orchester Solisten. Συμμετέχει συχνά σε διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις (Musiktage Mondsee, Klassik im Burghof, Attergauer Kultursommer, Kitzbüheler Sommerkonzerte, SYNTHERMIA κ.λπ.), ενώ παρακολουθεί σε τακτική βάση σεμινάρια με καταξιωμένους βιολονίστες (Λεωνίδας Καβάκος, Christoph Poppen, Kurt Nikkanen, Noe Inui, Γιώργος Δεμερτζής, Taras Gabora κ.ά.). Από το 2021, είναι μέλος του πιανιστικού σχήματος Trio Callas που αποτελείται από τους διακεκριμένους μουσικούς Bella Schütz και Lucas Garcia Muramoto, με τους οποίους εμφανιστεί σε πολλές χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ιαπωνία κ.ά.).

Τιμές εισιτηρίων

6 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 12 € 

Eισιτήρια

210 72 82 333

www.megaron.gr 

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

Source link

Προηγούμενο άρθροΣτην επόμενη βιντεοδιάσκεψη μπορεί να μιλάς με deepfakes
Επόμενο άρθροΑυξάνεται κατά 40 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του ΤαΜιΔΑΕ