Εκδήλωση ενημέρωσης από την Περιφέρεια Κρήτης για το «Μαραθώνιο Καινοτομίας Hackathon for Health and Wellness Crete 2024»

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, Ώρα Έναρξης: 17:00

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελλάκη)

Κορωναίου 9, Ηράκλειο Κρήτης

Εκδήλωση Ενημέρωσης για το «Μαραθώνιο Καινοτομίας Hackathon for Health and Wellness Crete 2024» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, από τις 5μμ έως 8μμ, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελλάκη).

O διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης / Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας (ITE) / Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τη Θερμοκοιτίδα/Επιταχυντή νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ευφυή Υγεία: Ιατρική Ακριβείας και Καινοτόμες Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Υγείας (smartHEALTH), τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση (GR digiGOV-innoHUB) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για τη βελτίωση διαδικασιών και υπηρεσιών στον Δημόσιο Τομέα και στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε δραστηριότητες που άπτονται του τομέα εξειδίκευσης «Υγεία και Ευεξία» της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024», μπορούν να συμμετέχουν Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, start-ups, δημόσιοι υπάλληλοι, ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες με σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν καίρια ζητήματα υγείας και ευεξίας, στα οποία εστιάζουν οι προκαθορισμένες προκλήσεις. Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις προτάσεις τους, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία τους, για να υλοποιήσουν καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις.

Στην Εκδήλωση Ενημέρωσης, θα παρουσιαστούν:

  • Οι στόχοι και η θεματολογία του Hackathon
  • Το πρόγραμμα και οι κανόνες συμμετοχής
  • Τα βραβεία και οι χρηματικές επιβραβεύσεις
  • Οι δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασίας

Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να θέσουν ερωτήσεις στους διοργανωτές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Μαραθώνιο Καινοτομίας Hackathon for Health and Wellness Crete 2024», μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας (ΙΒΟ) της Περιφέρειας Κρήτης: https://ibo.crete.gov.gr/hackathon-2024-announcement/.

Προηγούμενο άρθρο«62 κλείστε πόρτες, είμαστε έτοιμοι»: Νέα βίντεο και ηχητικά από το μοιραίο δρομολόγιο των Τεμπών
Επόμενο άρθροΣε διαβούλευση το νομοσχέδιο σχετικά με τη λήψη μέτρων για την εφαρμογή της «Πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες»