Ελληνικό ρομπότ προστατεύει τις ιχθυοκαλλιέργειες (βίντεο)

Η ανάπτυξη ρομποτικών τεχνολογιών και συστημάτων στην Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο υψηλού επιπέδου. Τελευταία απόδειξη η ανακοίνωση ότι η ομάδα AegeanRobotics του τμήματος Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σάμος) απέκτησε ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για καινοτομία και τεχνολογική πρωτοπορία στο χώρο της Ρομποτικής.

Το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας με τίτλο «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΧΤΥΩΝ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΩΝ», αφορά τον κλάδο ιχθυοκαλλιεργειών. Η πατέντα αφορά ένα υποβρύχιο ρομπότ, το Kalypso, που προσφέρει ασφαλή επιτήρηση στους κλωβούς, εντοπίζοντας φθορές και συμβάλλοντας
σημαντικά στην εξέλιξη του σημαντικού για την Ελλάδα κλάδου. Το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί και αντίγραφό του έχει δοθεί για χρήση στα ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς, στα πλαίσια του β’ κύκλου του Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ.

Η κύρια ομάδα αποτελείται από τους Νίκο Μάνο (Υποψήφιο Διδάκτορα), Μάριο Βασιλείου (Διδάκτορα), Νίκο Βασιλόπουλο (Μεταδιδάκτορα) και Εργίνα Καβαλλιεράτου (Καθηγήτρια).

 naftemporiki.gr 

Προηγούμενο άρθροΈως σήμερα οι αιτήσεις για τις διοικήσεις των νοσοκομείων – 229 αιτήσεις για τις διοικήσεις των ΥΠΕ
Επόμενο άρθροΗ Συναυλία “Μ’ αρισμαρί” (Κάποιαν Αυγή) με τον Γιώργη Ξυλούρη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου