Επέστρεψε στο Ηράκλειο το έργο του Δ. Θεοτοκόπουλου «Η βάπτιση του Χριστού» που εκτέθηκε στην έκθεση «El Greco in the Labyrinth» του Μιλάνου

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «El Greco in the Labyrinth» που πραγματοποιήθηκε στο Palazzo Reale στο Μιλάνο της Ιταλίας από τις 13 Οκτωβρίου 2023 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024.

Στην σημαντική αυτή έκθεση παρουσιαστήκαν στο κοινό της Ιταλίας και όχι μόνο εξήντα (60) έργα του El Greco από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αμερική, Πολωνία και Ελλάδα! Μάλιστα το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου «Η βάπτιση του Χριστού» ήταν το μοναδικό που επιλέχθηκε από την χώρα μας και «ταξίδεψε» με προσωρινό δανεισμό και υπουργική απόφαση από την Κρήτη στο Μιλάνο.

«Η βάπτιση του Χριστού» (μικτή Τεχνική, 23,6Χ18, 1566-7 περίπου) που ανήκει στην συλλογή έργων τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου, εκτίθεται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Το έργο συνόδευσαν κατά την μεταφορά του στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2023, η πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και η υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαριάννα Γιαλύτη, ενώ την επιστροφή του, τον Φεβρουάριο του 2024, ανέλαβε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη. Η συσκευασία και η μεταφορά του έργου πραγματοποιήθηκε με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Source link

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου για τους διεθνείς αγώνες ορεινού σκι «Pierra CRETA 2024»
Επόμενο άρθροΣτρατηγική συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την Emirates για την προβολή της Ελλάδας