Επιδημιολόγος Ψαλτοπούλου: Τριπλή υγειονομική απειλή μετά την κακοκαιρία

Ζήτησε την προσοχή του πληθυσμού εκεί που υπάρχουν νεκρά ζώα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πολλαπλασιασμό κουνουπιών με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Μετά την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel υπάρχει μια τριπλή απειλή για τον πληθυσμό σε εκείνο το τμήμα της χώρας, που είναι μεγάλο, επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η επιδημιολόγος Δώρα Ψαλτοπούλου.

Συγκεκριμένα είπε ότι οι απειλές είναι τρεις: οι μολυσματικές ασθένειες, το ενδεχόμενο επιδείνωσης μη μεταδοτικών νοσημάτων όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, κάτι που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις και το ψυχολογικό στρες, το μετατραυματικό σύνδρομο, το άγχος και η κατάθλιψη.

Είναι σημαντικό όπως είπε να υπάρχει πόσιμο νερό και ασφαλής τροφή, κάτι που δεν συμβαίνει σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί. Γι’ αυτό κάλεσε τον πληθυσμό να καταναλώνει εμφιαλωμένο νερό και συσκευασμένα τρόφιμα μέχρι να ειδοποιηθεί από τις Αρχές ότι υπάρχει αποκατάσταση στο δίκτυο υδροδότησης.

«Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και χρησιμοποιούμε νερό μόνο όταν μας πουν οι Αρχές» σημείωσε η κ. Ψαλτοπούλου.

Επίσης, ζήτησε την προσοχή του πληθυσμού εκεί που υπάρχουν νεκρά ζώα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πολλαπλασιασμό κουνουπιών με τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Κάλεσε, δε, τον πληθυσμό αν δει ύποπτα συμπτώματα, όπως πυρετό, κατάπτωση, γαστρεντερικά προβλήματα, να επικοινωνήσουν με γιατρό.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να προσέξουν οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν την αγωγή τους.

Προηγούμενο άρθροΔείτε ποιο μαρούλι είναι ποιο αντιγηραντικό
Επόμενο άρθροΚαρδιαγγειακή νόσος και καρκίνος: Συνδέονται μεταξύ τους;