Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν έλεγχοι και επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις για τραπεζοκαθίσματα

Ξεκινούν από αύριο, Πέμπτη, οι έλεγχοι και η επιβολή προστίμων από τον δήμο Θεσσαλονίκης στις επιχειρήσεις εστίασης όσον αφορά την καταπάτηση του δημόσιου χώρου και την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ενημέρωσε προ ημερών τους επιχειρηματίες για την πρόθεσή της να βάλει «τάξη», δίνοντας τους προθεσμία δύο εβδομάδων ώστε να επιστρέψουν στην κανονικότητα της προ Covid περιόδου.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων», αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης. Ο δήμαρχος προσθέτει πως «τα περιθώρια ανοχής εξαντλήθηκαν για όσους συστηματικά παρανομούν, προκαλώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία και στην εικόνα της πόλης. Επιμένω στη θέση που είχα διατυπώσει, πως η εφαρμογή του Νόμου αφορά τους πάντες, χωρίς εξαιρέσεις».

Ο ίδιος υπογραμμίζει: «είναι υποχρέωση μας, εικόνες με κατειλημμένα πεζοδρόμια ασφυκτικά γεμάτα από τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες και άλλες πρόχειρες κατασκευές να περάσουν σύντομα στο παρελθόν. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΠώς θα ανοίξουν τα γήπεδα από τις 13 Φεβρουαρίου – Με κάμερες από 6 Μαρτίου
Επόμενο άρθροPerplexity: Η μηχανή αναζήτησης με AI που θέλει να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google