Κίνα-Γερμανία: Σε πλήρη λειτουργία το κέντρο παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Volkswagen

Από την αρχή του 2024, το κέντρο βιομηχανικής παραγωγής οχημάτων της Volkswagen στην πόλη Χεφέι, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Ανχουέι, λειτουργεί σε πλήρη ικανότητα βιομηχανικής παραγωγής οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV) για τις αγορές της Ευρώπης.
Στο εξελιγμένο τεχνολογικά εργοστάσιο έχουν αναλάβει δράση περίπου 1.000 ρομπότ για την πραγματοποίηση διαφόρων καθηκόντων στην διαδικασία της παραγωγής των οχημάτων, ενώ αυτοματοποιημένα οχήματα μεταφέρουν διάφορα υλικά και εξαρτήματα, όπως έχουν προγραμματιστεί.

Την ίδια στιγμή, ένα σύστημα υπολογιστών βιομηχανικής τομογραφίας (industrial CT) πραγματοποιεί σύγχρονες τεχνολογικά αναλύσεις υψηλής ποιότητας σε πραγματικό χρόνο για όλη την διαδικασία παραγωγής των νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Το συνολικό οικονομικό ύψος της επένδυσης για την Volkswagen ξεπέρασε τα 30 δισεκατομμύρια γιουάν (3,91 δισεκατομμύρια ευρώ) για την κατασκευή και την τεχνολογική οργάνωση του νέου κέντρου παραγωγής οχημάτων στην Χεφέι, που καλύπτει το σύνολο των δραστηριοτήτων από την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D) μέχρι την βιομηχανική παραγωγή, τις πωλήσεις και το service των παραγόμενων οχημάτων τεχνολογίας NEV.
Η μονάδα απασχολεί 1.200 εργαζόμενους στον τομέα R&D.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση των επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδος στο εξωτερικό για την επιστολή ψήφο
Επόμενο άρθροΕνημέρωση για την υποβολή δήλωσης πλοίων Α΄κατηγορίας από την ΑΑΔΕ