ΚΠΙΣΝ: Tangerine Dream, το εμβληματικό γκρουπ της ηλεκτρονικής μουσικής στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 20.30 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους Tangerine Dream, ένα από τα πιο επιδραστικά γκρουπ της ηλεκτρονικής σκηνής, στον ήχο των οποίων στηρίχθηκε η ηλεκτρονική μουσική από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και έπειτα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Edgar Froese ίδρυσε τους Tangerine Dream το 1967 στο Βερολίνο. To πρωτοποριακό άλμπουμ τους Phaedra, που κυκλοφόρησε το 1974, έγινε χρυσό στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν η πρώτη τους επιτυχία. Ο Froese κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το εμβληματικό συγκρότημα μέσα από μυριάδες συνθέσεις και στιλιστικές αλλαγές: από τα σχεδόν απόκοσμα ηχοτοπία και τα υπνωτικά synthesizers της δεκαετίας του ’70 μέχρι τις ονειρικές synth-pop μελωδίες και τα κινηματογραφικά soundtracks της δεκαετίας του ’80 (Thief, Risky Business, Legend), οι Tangerine Dream βρίσκονταν πάντα στην εμπροσθοφυλακή της ηλεκτρονικής μουσικής καινοτομίας.

Η δουλειά των Tangerine Dream σε μεγάλο βαθμό ήταν παράλληλη με αυτή των Kraftwerk, και πιθανότατα επηρέασαν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, μπορούν να επαίρονται ότι συνέθεσαν ambient μουσική πολύ πριν τον Brian Eno, ήταν μια από τις κύριες επιρροές του Giorgio Moroder, ενώ η επίδρασή τους στη new age, την trance και την EDM μουσική παραμένει ανυπολόγιστη.

Η μια και μοναδική φορά που οι Tangerine Dream εμφανίστηκαν ζωντανά στην Ελλάδα ήταν το 1983, στο θέατρο του Λυκαβηττού. Σαράντα ένα χρόνια μετά, έρχονται ξανά για μια συναυλία στην Αθήνα, χωρίς τον ιδρυτή τους, Edgar Froese, ο οποίος απεβίωσε το 2015, αλλά με επικεφαλής τον Thorsten Quaeschning, που ο ίδιος ο Froese έχρισε διάδοχό του.

Ο Quaeschning θα συνοδεύεται από τη βιολίστρια Hoshiko Yamane και τον πιανίστα και οργανίστα Paul Frick, παρουσιάζοντας τόσο το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο Raum, όσο και κομμάτια από την δισκογραφία τους που ξεπερνάει τις 100 κυκλοφορίες.

Δείτε βίντεο εδώ

INFO

Συναυλία των Tangerine Dream

Δευτέρα 11/03 | 20.30

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ

Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Εισιτήρια:

Ζώνη Α – γενική είσοδος €25

Ζώνη Β – γενική είσοδος €20

Ζώνη Γ –  γενική είσοδος €15, μειωμένο €10

Προπώληση:

  • Ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services
  • Τηλεφωνικά στο 210 7234567 (Ticket Services)
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣN snfcc.org/TangerineDream καθώς και στις σελίδες του στα social media @SNFCC.

Source link

Προηγούμενο άρθροΟι εφαρμογές που πρέπει οπωσδήποτε να διαγράψετε από το κινητό σας
Επόμενο άρθροΠροσφορά αγάπης από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου