Μαρία Κανελλοπούλου για την περιπέτεια της με τον Covid: «Είχα ταχυκαρδία, δύσπνοια, δεν μπορούσα να περπατήσω»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» ήταν η Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο πως βίωσε η ίδια τον covid και τον long covid, περιγράφοντας τα συμπτώματα που είχε που την έκαναν να τρομάξει.

«Έκανα το καλοκαίρι του ’22 covid και long covid με πάρα πολύ σκληρή ζωή. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ χωρίς να περάσω τόσο σκληρά την ίδια την ασθένεια.

Εγώ πέρασα πνευμονία, αλλά δεν έκανα κάτι τέτοιο γιατί άλλοι άνθρωποι έφτασαν στο παρά πέντε. Εγώ για ένα χρόνο ήμουν σε κατάσταση τρομερών πανικών με πολλά προβλήματα.

Πέρασα ένα μεγάλο διάστημα, που έχασα δουλειές. Κάποια στιγμή είπα: Χριστέ μου τώρα που νιώθω λίγο καλύτερα, στείλε μου μία δουλειά», είπε αρχικά η Μαρία Κανελλοπούλου.

Στη συνέχεια η Μαρία Κανελλοπούλου περιέγραψε: «Μέσα σε όλα τα πράγματα που είχα κάνει, αυτό που μου κόστισε πιο πολύ σαν σύμπτωμα ήταν αυτό που περιγράφεται από τον ΠΟΕ σαν ομίχλη του μυαλού. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ και να οδηγήσω.

Σκέψου ότι εγώ πήγαινα στο χωριό μου και διάβαζα δέκα βιβλία και το πρώτο καλοκαίρι και αρκετά και το δεύτερο είχα δέκα βιβλία μπροστά μου, περνούσα πέντε σελίδες και γυρνούσα ξανά πίσω να δω τι διάβασα.

Εγώ που θυμάμαι ποιήματα απ’ έξω. Τρόμαξα πάρα πολύ και φοβήθηκα.

Μου έφερε στην επιφάνεια μεγάλη κατάθλιψη, δυσκολία επικοινωνίας. Ένας γιατρός όταν άρχισα να κλαίω μου είπε κα. Κανελλοπούλου αρρωστήσατε, δεν έχετε κάνει έγκλημα, γιατί τόση ενοχή;

Μου έλεγαν: έλα μωρέ τα παραλές και τι σημαίνει ότι δεν μπορείς να οδηγήσεις; Τους έλεγα ότι θα πάρω ταξί γιατί σκεφτόμουν αν πάθω κάτι στο αυτοκίνητο ή χτυπήσω κάποιον.

Ήταν ένα πράγμα που δεν μπορούσα να το μοιραστώ. Το βίωνα και το είχα εσωτερικεύσει. Τρελαινόμουν κι έλεγα ότι δεν θα τη μάθω αυτήν την ατάκα.

Πήγα τέσσερις φορές στο νοσοκομείο Καλαβρύτων. Είχα ταχυκαρδία, δύσπνοια, δεν μπορούσα να περπατήσω.

Για να κάνω 20 μέτρα να πάω στο σπίτι μου, σταματούσα τρεις φορές. Δεν μπορούσα να ανασάνω».

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για την εμπλοκή κληρικού σε κύκλωμα απάτης