Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, έκθεση με τίτλο ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ …

Μια σπουδαία έκθεση παρουσιάζει το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου. Μια έκθεση που κάλλιστα θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς ως ένα εικαστικό μνημόσυνο φίλων καλλιτεχνών κυρίως προς τον Γιάννη Δημητράκη τον ταλαντούχο ζωγράφο που έφυγε από κοντά μας πριν από λίγο καιρό.

Τίτλος της έκθεσης είναι ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ …

Απευθύνεται στο κοινό που τον γνώρισε και τον αγάπησε δεδομένου ότι αρκετό χρόνο βρέθηκε ανάμεσά μας ώστε να δοθεί η ευκαιρία της συναναστροφής αλλά και της εκτιμήσεως στο πρόσωπό του, στις σκέψεις του και στο μεγάλο ταλέντο που διέθετε στην εικαστική γραφή.

Ο Γιάννης Δημητράκης γεννήθηκε το 1958 στην Παιανία όπου έζησε κι εργάστηκε. Φοίτησε στην Σχολή Καλών Τεχνών (1980-1986) με δασκάλους τον Δ. Κοκκινίδη, τον Β. Δημητρέα Δ.Μυταρά και Θ.Εξαρχόπουλο. Από το 1978 πραγματοποίησε πάνω από 25 ατομικές εκθέσεις και ακόμα περισσότερες ομαδικές, ανήκε δε στην ομάδα της γκαλερί Μέδουσα.

Στην Κρήτη, εξέθεσε στο ΜΕΤΗ το 2016 είχε δε την χαρά να γίνει αποδεκτός χάριν της πνευματώδους καλλιέργειας που διέθετε και η οποία συνδυαζόμενη με την σεμνότητα που τον διέκρινε αναδείκνυε τον έντιμο και εργατικό καλλιτέχνη και το υψηλό επίπεδο του έργου του.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος αλφαβητικά οι εξής καλλιτέχνες.

Αλατσάκης Χρίστος- Ανδρικοπούλου Όλγα- Βασιλάκου Αργυρή- Γαβαλάς Γιάννης- Δήμος Τάσος- Δούμα Θαλασσινή- Θεός Βασίλης- Καζάκου Άννα- Καμπιτάκης Μηνάς- Καραμούζη Ράνια- Κελαιδή Μαρία- Κομνηνού Ειρήνη- Κουκουζέλη Ιωάννα- Κουνάλης Κώστας- Λατινοπούλου Αθηνά- Λυρίτη Μπέτυ- Μάνου Εφη- Μαργαρώνη Λυδία- Μποβιάτσου Λαμπρινή- Νομικός Γιάννης- Πανταζή Δέσποινα- Παπαγγελής Ευάγγελος- Παπαδημητρίου Γιώργος- Παπανικολάου Δημήτρης- Πετρή Μαρίνα- Πολιτοπούλου Ελένη- Ρουμελιώτη Φλώρα- Σαββανίδου Σταματίνα- Σαλούστρου Αννα- Σαμουηλίδου Βίκυ- Σταύρου Τίτα- Φαλκώνης Μιχαήλ- Χατζή Αθηνά. Επίσης η Αιμιλία Παπαφιλίππου ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας με βίντεο , υπάρχουν δε ακόμη και γραπτές αναφορές σχετικές με το θέμα από τον Παντελεήμονα Τζορμπατζόγλου, εφημέριο των Αγίων Αναργύρων στην περιοχή του Ψυρρή, τον συλλέκτη επικοινωνιολόγο Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο και τον Αντώνη Περαντωνάκη φιλόλογο και θεατρικό παιδαγωγό.

Η έκθεση θα αρχίσει σήμερα Σάββατο 23 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Απριλίου στην αίθουσα της οδού Νυμφών 3.

Το ωράριο λειτουργίας είναι 18.00-20.00 καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή με την δυνατότητα επίσκεψης με ραντεβού κατόπιν συνεννοήσεως στο mail [email protected] η στο τηλέφωνο 6976974000.

Source link

Προηγούμενο άρθροΓίνονται σταδιακά περιζήτητοι οι επαγγελματίες που χειρίζονται ρομπότ κοινωνικής αρωγής
Επόμενο άρθροΤα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν στις 23 Μαρτίου