Νεύτωνας: Πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου – Η δυσοίωνη πρόβλεψή του

Ο Ισαάκ Νεύτων είχε προχωρήσει σε μια τρομακτική πρόβλεψη για το τέλος του κόσμου κάτι που στην πραγματικότητα δεν απέχει και πολύ…

Συγκεκριμένα, ο λόγος του έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 17ου αιώνα, που διατύπωσε τους νόμους της κίνησης και της παγκόσμιας βαρύτητας. Εστιάζοντας στο πότε θα καταστραφεί ο πλανήτης, ο Στέφεν Σνόμπελεν, διευθυντής του Newton Project Canada, εξήγησε τις ισχυρές θρησκευτικές πεποιθήσεις του πατέρα της σύγχρονης φυσικής και πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έχουν στο μέλλον μας.

«Ο Νεύτων πίστευε και στον Θεό και έλεγε ότι η Βίβλος ήταν μια ανώτερη πνευματικά συλλογή από αποκαλύψεις» τονίζει.

«Πίστευε επίσης ότι ο Θεός δεν δεσμεύονταν από τον χρόνο όπως οι άνθρωποι, επιτρέποντάς Του να δει το τέλος από την αρχή. Έτσι, για να χρησιμοποιήσω τα ίδια τα λόγια του Νεύτωνα, ήταν πεπεισμένος ότι οι ιερές Προφητείες της Αγίας Γραφής δεν είναι τίποτα άλλο από ιστορίες των μελλοντικών πραγμάτων. Ταυτόχρονα, οι βιβλικές προφητείες είναι γραμμένες σε μία άκρως συμβολική γλώσσα που απαιτεί επιδέξια ερμηνεία» πρόσθεσε.

Ο Νεύτωνας ανταποκρίθηκε σε αυτήν την πρόκληση καθώς προσπαθούσε να ανακαλύψει το μέλλον του κόσμου με τα λόγια των προφητών. Για να βρει μια ημερομηνία, επεξεργάστηκε επί τάπητος μερικές εξισώσεις, με τον Σνόμπελεν να ισχυρίζεται ότι οι υπολογισμοί που χρησιμοποίησε ο κορυφαίος επιστήμονας βασίζονταν στην «απλή αριθμητική που μπορούσε να εκτελεστεί ακόμη και από ένα μικρό παιδί, με βάση διάφορες χρονικές περιόδους.

Και το ραντεβού με την καταστροφή του πλανήτη… πότε είναι; Το 2060, όπως κατέληξε ο Άγγλος φυσικός, αστρονόμος και μαθηματικός. Αν και ο Νεύτωνας προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «πόλεμοι και κατακλυσμοί» ενόψει του 2060, ο Σνόμπελεν πρόσθεσε: «Για τον Νεύτωνα, το 2060 μ.Χ. θα ήταν περισσότερο σαν μια νέα αρχή. Θα ήταν το τέλος μιας μεγάλης ιστορίας και η αρχή μιας νέας εποχής».

Ο Νεύτων εκτιμούσε ότι «ο Χριστός θα επιστρέψει για να εγκαθιδρύσει το Βασίλειο του Θεού στη Γη». Επικαλούμενος τον προφήτη Μιχαία, ο Νεύτωνας πίστευε ότι αυτό το Βασίλειο θα εγκαινίαζε μια εποχή ειρήνης και ευημερίας, μια εποχή που οι άνθρωποι θα ζούσαν αγαπημένοι και τα κράτη δεν θα σήκωναν ποτέ τα όπλα απέναντι σε ένα άλλο έθνος, ξεχνώντας οριστικά τι σημαίνει πόλεμος.

Προηγούμενο άρθροΗ Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου κάλυψε υγειονομικά τη δράση που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής ΙΤΕ
Επόμενο άρθροΞεκινούν τα δωρεάν Σεμινάρια Κυβερνοασφάλειας Google.org για τους φοιτητές του ΑΠΘ