Οι Λέξεις σου Δημιουργούν την Πραγματικότητά σο5

Η παγκόσμια μέθοδος Ίασης και Αυτογνωσίας Body Mirror System  ξεκινά να διδάσκεται στην πόλη της Πάτρας στις 10 & 11 Ιουνίου 2023.

Η εκμάθηση της πραγματοποιείται σε ένα διήμερο σεμινάριο όπου όλοι οι συμμετέχοντες μαθαίνουν μια ολιστική μέθοδο ίασης και αυτογνωσίας μέσω της οποίας προσεγγίζουν όλους τους τομείς της ζωής για να επιλύσουν προκλήσεις και συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν.

Δίνεται πιστοποίηση από το Brofman Foundation.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες του σεμιναρίου στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://better-world.gr/events-mec/body-mirror-in-patra/

Εισηγητής:

Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος, Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτής, κάτοχος ΜΑ στη Φιλοσοφία,

Επίσημος εκπαιδευτής της μεθόδου «Body Mirror System of Healing».

Για εγγραφή και πληροφορίες, καλέστε απευθείας την διοργανώτρια εταιρία, Better World, Θεοδώρα Παπαντωνάκη στο 6936 527 527 ή στείλτε email στο [email protected]

Το σεμινάριο της μεθόδου θα διεξαχθεί στο Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας – Γουργουλέτης Δημήτριος στις 10 & 11 Ιουνίου

Πολλοί Δάσκαλοι που έχουν περπατήσει σε αυτόν τον πλανήτη είπαν ότι είμαστε όλοι δημιουργοί και ότι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Μας λένε ότι έχουμε ελεύθερη βούληση και ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τον Παράδεισο στη Γη. Αν πιστέψουμε αυτά τα φωτισμένα όντα, τότε μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα στην οποία ζούμε και να είμαστε χαρούμενοι και υγιείς, ζώντας τον παράδεισό μας επί Γης!

Κάνοντάς το αυτό συμβάλλουμε επίσης στο να δημιουργήσουμε έναν ευτυχισμένο και αρμονικό κόσμο για όλα τα ζωντανά πλάσματα. Κοιτάζοντας τον εαυτό μας, το σώμα και τη ζωή μας μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο να παρατηρήσουμε τι δεν λειτουργεί παρά να εστιάσουμε στο θετικό που συμβαίνει. Κι όμως, αν θέλουμε να αλλάξουμε την αρρώστεια σε υγεία, τη δυστυχία σε ευτυχία και να ζούμε τα όνειρά μας αρμονικά και όμορφα, τότε μπορούμε να το κάνουμε και να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα που επιθυμούμε.

Στα σεμινάριά μας λέμε την εξής φράση: Οι λέξεις που χρησιμοποιείς για να περιγράψεις την εμπειρία σου δημιουργούν την πραγματικότητά σου.

Εάν κινηθούμε με βάση αυτήν την αρχή, μπορούμε να αναρωτηθούμε τι είδους λέξεις χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την εμπειρία μας; Εάν πρόκειται για το σώμά μας και για τη δική μας ζωή τι λέξεις μεταχειριζόμαστε για να τα περιγράψουμε;

Όταν περιγράφουμε τον εαυτό μας τι λέξεις χρησιμοποιούμε για να το κάνουμε αυτό; Επειδή αυτό είναι σημαντικό καθώς όταν περιγράφουμε τότε καθορίζουμε. Εάν περιγράφουμε με δυσαρμονικές λέξεις τότε βιώνουμε τη δυσαρμονία, εάν περιγράφουμε αρμονία βιώνουμε όλο και περισσότερο την αρμονία.

Όταν για παράδειγμα έχουμε ένα σωματικό σύμπτωμα, πώς μιλάμε στον εαυτό μας, με τις σκέψεις μας εσωτερικά και με τις λέξεις μας εξωτερικά; Εάν λέμε πάει χειρότερα, τότε το βέβαιο είναι ότι δεν βοηθάμε τον εαυτό μας, ούτε το σώμα μας έτσι ώστε να πάει καλύτερα, αφού δημιουργούμε και ενθαρρύνουμε μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα. Μπορούμε πάντοτε να εστιάζουμε στις βελτιώσεις, όσο μικρές και εάν μας φαίνονται, μέχρις ότου να βιώσουμε την πλήρη ίαση. Οι λέξεις μας θα είναι καλύτερα να εστιάζουν στη βελτίωση και στον τελικό μας στόχο που θέλουμε, δηλαδή στη θεραπεία. Επίσης μπορούμε να βλέπουμε τον εαυτό μας υγιή και σίγουρα έτσι τον βοηθάμε να είναι όλο και περισσότερο υγιής.

Αυτό δεν είναι εξαπάτηση του εαυτού μας, ούτε ψευδαίσθηση και πλέον όλο και περισσότερα ευρήματα συγκλίνουν στο να επιβεβαιώσουν τη δυναμική αυτή των λέξεων και των σκέψεων μας, δηλαδή τη δυναμική αυτήν αλληλεπίδραση της συνειδητότητάς μας με το σώμα και τον ρόλο τους στη δημιουργία της πραγματικότητάς μας. Έτσι είναι σημαντικό να προγραμματίζουμε συνειδητά το νου μας χρησιμοποιώντας τις λέξεις, τις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις εκείνες, οι οποίες θα μας οδηγήσουν στον επιθυμητό μας στόχο: π.χ. την υγεία και την ευεξία, την ισορροπία και την αρμονία μας!

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τη ζωή μας, όπως και με οτιδήποτε βλέπουμε να συμβαίνει τριγύρω μας. Ακόμη και ως παρατηρητές επηρεάζουμε αυτά που παρατηρούμε. Κάποιες φορές όταν κοιτώ αυτά που συμβαίνουν κοιτώ να επιλέγω τις λέξεις και τις αντιλήψεις που εστιάζουν στη λύση και σε ένα τελικό αποτέλεσμα αρμονίας. Πολλές φορές μπορεί να βλέπω κάποιον στο δρόμο που δυσκολεύεται να περπατήσει και αμέσως σκέφτομαι πώς είναι ικανός και ότι μπορεί να περπατήσει, πώς το μαθαίνει όλο και καλύτερα και φτιάχνω μιαν εικόνα στη νοητική οθόνη μου με εκείνον τον άνθρωπο να περπατά.

Ακόμη και ως παρατηρητές επιλέγοντας τέτοιου είδους αντιλήψεις, τότε βοηθάμε τους άλλους να βιώσουν την πραγματικότητα και το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πώς οι αντιλήψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας και πώς οι λέξεις που χρησιμοποιούμε δεν είναι απλώς λέξεις, αλλά δημιουργούν πραγματικότητες. Όταν το κάνουμε όλο και περισσότερο αυτό, τότε μπορούμε να δούμε την ταινία της ζωής μας να αλλάζει.

Μπορούμε να πετύχουμε οτιδήποτε βάλουμε ως στόχο και οι λέξεις μας βοηθούν στην υλοποίησή τους. Έτσι αντί να εστιάσουμε στα συμπτώματα ή σε φόβους και σε όλα όσα δεν θέλουμε, μπορούμε να εστιάσουμε σε όλα εκείνα που θέλουμε να πραγματοποιηθούν. Είμαστε επιτυχημένοι σε ό,τι κάνουμε κι εάν βλέπουμε τον εαυτό μας υγιή και επιτυχημένο, τότε θα επιτύχουμε και σε αυτό! Αρκεί να χρησιμοποιούμε συνειδητά τις λέξεις μας και να δημιουργούμε έτσι με διαύγεια την πραγματικότητά μας.

Έτσι βοηθάμε επίσης και τους άλλους όπως και τον κόσμο γύρω μας, όταν εμείς βιώνουμε αρμονία τότε βρισκόμαστε και σε έναν πιο αρμονικό κόσμο. Προσέχετε τις λέξεις που χρησιμοποιείτε και την πραγματικότητα που δημιουργείτε με τις λέξεις σας! Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε για να περιγράψετε την εμπειρία σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας! Δοκιμάστε το και δείτε πώς λειτουργεί στην πράξη!

Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος

Psychologist, Psychanalyst CF,

MA in Philosophy

Healer of the Human Energy System

Instructor of the Body Mirror System

Προηγούμενο άρθροΜε αυτό το τρόπο θα χάσετε γρήγορα και για πάντα τα περιττά κιλά!
Επόμενο άρθροΕίναι ασφαλής η χρήση γλυκαντικών & στέβιας;