Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για την συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Γάζι

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο ζητά από την Παγκρήτια Τράπεζα να μην κλείσει το υποκατάστημα της που λειτουργεί επί σειρά ετών στο Γάζι.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το ακόλουθο:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τους δημότες και τα τοπικά ΜΜΕ ότι το κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Γάζι από τις 04.03.2024 θα σταματήσει να λειτουργεί. Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση έχει προκαλέσει αναστάτωση, αγανάκτηση και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, δημότες, κατοίκους, επιχειρηματίες και φορείς.

Αποτελεί ανυπέρβλητα δυσάρεστη εξέλιξη για το Δήμο μας, καθώς γεννά σημαντικά προβλήματα στην καθημερινή συναλλακτική δραστηριότητα όλων. Από το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετούνται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, επιχειρηματίες, αγρότες,
συνταξιούχοι, αλλά και επισκέπτες. Επιπλέον, ο Δήμος Μαλεβιζίου εδώ και πολλά χρόνια
συνεργάζεται με την Παγκρήτια Τράπεζα, συνεργασία η οποία συνεχίζεται σταθερά μέχρι
σήμερα.

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό και θα υποβάλει
σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους και τους επαγγελματίες μας. Ιδιαίτερα μάλιστα, σημαντικό αριθμό ατόμων τρίτης ηλικίας για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής, αλλά καθίσταται
σχεδόν αδύνατη.

Το Γάζι, η πρωτεύουσα του Δήμου μας, αποτελεί την πλέον δυναμικά οικιστικά αναπτυσσόμενη περιοχή του Νομού. Το συγκεκριμένο κατάστημα αποτελεί τη μοναδική
παρουσία της Παγκρήτιας Τράπεζας όχι μόνο στον αστικό ιστό, αλλά σε ολόκληρο το Δήμο Μαλεβιζίου. Η λειτουργία του διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής και συμβάλλει αποφασιστικά στην ποιότητα ζωής τους.

Είναι απορίας άξιο, πώς, την ίδια στιγμή που η Παγκρήτια Τράπεζα διευρύνει το δίκτυό της με νέα καταστήματα εξυπηρέτησης στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενισχύοντας το αποτύπωμα της εκτός νησιού, αντίθετα στην Κρήτη απομακρύνει και σφραγίζει υπηρεσίες αναγκαίες στην τοπική κοινωνία, την κοινωνία που στήριξε την τράπεζα από τα πρώτα της βήματα ως και σήμερα.

Η ενεργή στήριξη της οικονομίας, που αποτελεί δέσμευση της Παγκρήτιας Τράπεζας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών. Η διατήρηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην περιοχή μας είναι απαραίτητη στο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο που ο Δήμος μας προωθεί και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να το επιτύχουμε.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε από τη διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας να λάβει υπόψη
τις ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου και να αναθεωρήσει άμεσα κάθε απόφασή της αναφορικά με το κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος Γαζίου.»

Προηγούμενο άρθροΗ Παιδαγωγός, Συγγραφέας, Κριτικός Παιδικών και Νεανικών βιβλίων Μαρίζα Ντεκάστρο στα Χανιά
Επόμενο άρθροΆλιμος: Καθαρίστρια ανακάλυψε “μίνι οπλοστάσιο” που έκρυβε στη ντουλάπα του ένας 93χρονος