Παραλίες, city – break και αρχαιολογικοί χώροι στις προτιμήσεις των τουριστών από Αυστρία, Τσεχία και Ιταλία

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, για τη Θεσσαλονίκη ως ιδανικό city-break προορισμό αλλά και για τους αρχαιολογικούς χώρους της Ημαθίας και της Πέλλας επέδειξαν οι επισκέπτες στις εκθέσεις τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Αυστρία, στην Τσεχία και στην Ιταλία, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σημαντικό, άλλωστε, γεγονός για την προσέλκυση επισκεπτών ειδικά από την Αυστρία αποτελεί η αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Βιέννη με απευθείας πτήσεις.

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση Ferien-Messe Wien, η οποία διεξήχθη στη Βιέννη με τη συμμετοχή 450 εκθετών από 36 χώρες, προσελκύοντας περίπου 73.000 επισκέπτες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε, ακόμη, στην έκθεση «Holiday World and Region World 2024», στην Πράγα της Τσεχίας, καθώς και στην τουριστική έκθεση «BMT 2024», στη Νάπολη της Ιταλίας.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις τρεις εκθέσεις πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

φωτoγραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΝα πέσει άπλετο φως στο εργατικό δυστύχημα με θύμα 39χρονο ζητούν τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας
Επόμενο άρθροΣε 3,32 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου τον Ιανουάριο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ