Προφυλακιστέοι για τους εκβιασμούς με επίκεντρο διαγωνισμούς στην τοπική αυτοδιοίκηση

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι τρεις συλληφθέντες που με επίκεντρο διαγωνισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατηγορούνται ότι εκβίαζαν επιχειρηματία προκειμένου να μείνει εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας. Η φερόμενη εγκληματική τους δράση περιελάμβανε επιπλέον έναν εμπρησμό αυτοκινήτου, φθορές και μία ένοπλη ληστεία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 40χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε κερδίσει διαγωνισμό με αντικείμενο την ναυαγοσωστική κάλυψη σε παραλίες δήμου της ανατολικής Θεσσαλονίκης, καταθέτοντας προσφορά ύψους 280.000 ευρώ. Κατά τη δικογραφία, ο ίδιος απειλούσε τον ανταγωνιστή του αφενός για να μην κάνει ένσταση για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και αφετέρου για να μην συμμετάσχει με προσφορά σε δεύτερο διαγωνισμό, με ανάλογο αντικείμενο, που επρόκειτο να προκηρυχθεί.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται ως «ιθύνων νους» των αποδιδόμενων στην ομάδα εγκληματικών πράξεων, για τη διαλεύκανση των οποίων οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκόμενων προσώπων. Εκτός από τους τρεις συλληφθέντες στη δικογραφία βρίσκονται δύο ακόμη άτομα, ανάμεσα στους οποίους κι ένας 29χρονος έγκλειστος στις φυλακές (οι υπόλοιποι είναι ηλικίας 30, 33 και 26 ετών).

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν σχέση με τις καταγγελίες. Δεν έπεισαν όμως ανακρίτρια και εισαγγελέα που τους «έδειξαν» το δρόμο για τις φυλακές.

Προηγούμενο άρθροΣημαντικά γεγονότα της 29ης Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροMusica lirica, sacra e nuova Συναυλία με χορωδιακά έργα με το Apollo Voice Ensemble στο ΠΣΚΗ