Πρόστιμο 59.800 ευρώ σε ιδιοκτήτρια σκύλων στη Λητή για ακατάλληλες συνθήκες ευζωϊας

Πρωινές ώρες της (08-02-2024), αρμόδιοι για την εφαρμογή του Νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Ευόσμου, παρείχαν συνδρομή σε ελέγχους που πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου, παρουσία δικαστικού λειτουργού και εκπροσώπου του οικείου Δήμου, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε οικία και σε παρακείμενο οικόπεδο, σε περιοχή της Λητής.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη  16  σκύλων εντός της οικίας και τριάντα οκτώ  38  ακόμη σκύλων σε παρακείμενο οικόπεδο, χώροι οι οποίοι λόγω έλλειψης καθαριότητας δεν εξασφάλιζαν την ευζωία των τετράποδων, οπότε και επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των  2.000  ευρώ.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι εκ των ανωτέρω 46 τετράποδα στερούνταν της απαιτούμενης ηλεκτρονικής ταυτότητας και βιβλιαρίου υγείας, γεγονός για το οποίο επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια των ζώων το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των 59.800  ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα 8  σκυλιά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους  10.400  ευρώ για έλλειψη βιβλιαρίου υγείας και παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης.

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο σκύβοντας το κεφάλι στη μνήμη των 57 αθώων που χάσαμε – Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν
Επόμενο άρθροΠρόεδρος της Δημοκρατίας: Χρέος της Πολιτείας η απόδοση ευθύνης για τα Τέμπη