Ρέθυμνο: Μαθητής επιτέθηκε και χτύπησε καθηγήτρια την ώρα του μαθήματος

Ένα βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε Γυμνάσιο του Ρεθύμνου, προκαλεί έντονο προβληματισμό στην σχολική κοινότητα της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, καθηγήτρια σε Γυμνάσιο της πόλης, φέρεται να δέχτηκε χτύπημα στην κοιλιά εντός του σχολείου από μαθητή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση του σχολείου καθώς και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ανέφερε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσος Μαραγκάκης, και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, παιδαγωγικά μέτρα και συμβουλευτική υποστήριξη.

Παράλληλα στον μαθητή επιβλήθηκε και αυστηρή τιμωρία, για την πράξη του.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαραγκάκης έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα μέτρα με τη συνδρομή και του σχολικού ψυχολόγου, για την αποκατάσταση του κλίματος στο σχολείο προκειμένου να «επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητά τους και σε ένα καλύτερο κλίμα».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

«Σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε συνάδελφο από μαθητή. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της συναδέλφου αναπληρώτριας που δέχτηκε άγρια επίθεση από μαθητή σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου εν ώρα μαθήματος. Όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί, η κανονικοποίηση της βίας, η απουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, η υποστελέχωση των υποστηρικτικών δομών, η απομάκρυνση του ελληνικού σχολείου από τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες και άλλοι παράγοντες, σε συνδυασμό με τη στοχευμένη και μεθοδική απαξίωση του εκπαιδευτικού στη χώρα μας, δημιουργούν γόνιμο έδαφος για φαινόμενα βίας, από γονείς ή μαθητές, που μόνο «μεμονωμένα» δεν είναι. Ειδικά για τους συναδέλφους αναπληρωτές, που καλούνται πολλές φορές να αναλάβουν υπηρεσία πολύ μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπηρετώντας σε δύο, τρία ή και περισσότερα σχολεία, και καλούνται σε ελάχιστο διάστημα από το να βγάλουν την ύλη μέχρι να γνωρίσουν τους μαθητές τους, η εκπαιδευτική πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή και δύσκολη. Οφείλουμε ως σωματεία και ατομικά ο καθένας να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί κάθε συνάδελφο που μπορεί να αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει κάθε μορφής επιθετική συμπεριφορά ή πίεση, από γονείς, μαθητές, στελέχη διοίκησης κλπ., να απευθύνεται άμεσα στο σωματείο. Η συνδρομή μας, ηθική, νομική, συνδικαλιστική, πρέπει να θεωρείται δεδομένη». 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος     Η Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής Δέσποινα Νικολάου

 cnn.gr 

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΣτην Πολωνία ο Στ. Κασσελάκης για τη Διεθνή Ημέρα Ολοκαυτώματος
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα αποκτά Μικροδορυφόρους Παρατήρησης Γης