Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι συναρμόδιοι φορείς του Ρεθύμνου ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι συναρμόδιοι φορείς του Ρεθύμνου ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Ρεθύμνου.
Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη το Ρέθυμνο να είναι απολύτως έτοιμο για να υποδεχθεί και φέτος τους επισκέπτες του, να υπάρχει παράλληλα συνεργασία μεταξύ των φορέων, ώστε για ακόμα μια χρονιά η πόλη να είναι λειτουργική, φιλόξενη και φιλική τόσο ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως τόπος κατοικίας και διαβίωσης. Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ανάγκη να τηρηθούν όλα όσα κατά τομείς και αρμοδιότητες υπογραμμίζονται από κάθε υπηρεσία ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην τουριστική περίοδο. Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Κωνσταντίνος Γασπαράκης, αναφέρθηκε στην απαίτηση για μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια οδηγών και πεζών, ιδιαίτερα στις περιοχές υψηλής τουριστικής κίνησης με ιδιαίτερη αναφορά στην επίβλεψη τήρησης του ορίου ταχύτητας, που είναι μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης ατυχημάτων.

Όλοι οι εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων  ενημέρωσαν για τις ενέργειες που κάνουν ενόψει έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου. Ο εκπρόσωπος της Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνης,  Εμμανουήλ Κατσούγκρης μεταξύ άλλων τόνισε την εγρήγορση σε μέτρα που πρέπει να υπάρχουν όπως επίσης για την μέριμνα για τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, ασθενείς και ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας, στα όρια της παλιάς πόλης και σε ώρες δακτυλίου. Ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου  Αντώνιος Ζαχαριουδάκης, αναφέρθηκε στους ελέγχους που θα διενεργηθούν σε αιγιαλό, παραλίες, επιχειρήσεις θαλασσίων σπορ και στο ναυαγοσωστικό έργο στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό και με τη δύναμη που αυτή διαθέτει και δεδομένου του γεγονότος ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τις ροές μεταναστών. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, Παναγιώτης Καλονόμος, μίλησε για την τήρηση της τάξης, σε θέματα διατάραξης κοινής ησυχίας, τήρηση ωραρίου καταστημάτων, καταλήψεις από τραπέζια και καθίσματα που εμποδίζουν την ομαλή κίνηση των πεζών, αλλά και την τροχονομική αστυνόμευση, την οδική ασφάλεια και γενικότερα την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

Η εκπρόσωπος της Τουριστικής Αστυνομίας Αικατερίνη Αγόρου, αναφέρθηκε στην τήρηση της τουριστικής νομοθεσίας που αφορά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, που περιλαμβάνει και την τάξη στην παραλία με τις τοποθετήσεις ομπρελών και καθισμάτων και τις προδιαγραφές που πρέπει αυτές να καλύπτουν. Από την πλευρά του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, έκανε παράκληση για την τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας των επιχειρήσεων και την τήρηση των ορίων που τους έχουν δοθεί από τον Δήμο για την τοποθέτηση τραπεζιών και καθισμάτων, κυρίως στην παλιά πόλη όπου υπάρχει στενότητα και είναι δύσκολο για την πυροσβεστική να επιχειρήσει.

Προηγούμενο άρθροΣύμβαση 717 ΟΣΕ: Ελεύθεροι με εγγύηση οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι
Επόμενο άρθρο«Rethymno Football Academies Tournament» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης