Σοβαρές κυρώσεις σε φιλάθλους για παραβάσεις στη διαδικασία εισόδου στην OPAP Arena

Με το άνοιγμα των γηπέδων στον κόσμο, η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει αποφασισμένη να τηρήσει στο έπακρο τα νέα μέτρα ασφαλείας. Η παραβίαση κανόνων θα επιφέρει και τις αντίστοιχες κυρώσεις, καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ σε επίσημη ενημέρωσή της τονίζει ότι «τίποτα δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του γηπέδου μας και την αδιάλειπτη παρουσία των φιλάθλων μας σε όλους τους αγώνες της ομάδας».

Έτσι, από την ΠΑΕ ανακοινώθηκε ότι στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ομάδας στην OPAP Arena (18/2, εναντίον της Κηφισιάς) θα ισχύσει το εξής αναφορικά με την είσοδο των φιλάθλων:

Όταν το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου πρόσβασης εντοπίσει οποιαδήποτε προσπάθεια κατόχου εισιτηρίου διαρκείας ή απλού εισιτηρίου να περάσει μαζί του από το τουρνικέ και δεύτερο άτομο το οποίο δεν θα έχει εισιτήριο, τότε αν πρόκειται για κάτοχο διαρκείας τότε αυτό θα ακυρώνεται άμεσα και θα αφαιρείται από τον παραβάτη. Αν ο παραβάτης είναι κάτοχος απλού (και πάντοτε ονομαστικού) εισιτηρίου, τότε αμέσως μετά τον εντοπισμό του από το σύστημα θα μπαίνει αυτόματα σε black list και δεν θα έχει στο μέλλον τη δυνατότητα να αγοράσει ξανά εισιτήριο για να παρακολουθήσει αγώνα στην «Αγιά Σοφιά».

Επίσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξετάζει τις δυνατότητες για εγκατάσταση συστήματος ελέγχου εισόδου X-Ray αντίστοιχου με αυτό που υπάρχει στα αεροδρόμια (security scanner) ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί στις θύρες των οργανωμένων και έτσι να τελειοποιηθεί ο έλεγχος για τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα.

* Όλα αυτά συνέπεσαν με την επίσκεψη κλιμακίου της UEFA στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα, από την περασμένη Κυριακή βρίσκονται στην Αθήνα 30 στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με δύο επικεφαλής, για την τελική επιθεώρηση στην «Αγιά Σοφιά» εν όψει του τελικού του Europa Conference League. Το κλιμάκιο, στο οποίο την Τετάρτη η ΠΑΕ ΑΕΚ παρέθεσε επίσημο δείπνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα παραμείνει στο γήπεδό μέχρι και σήμερα Παρασκευή 9/2.

Οι εκπρόσωποι της UEFA έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στους τομείς της τεχνικής υποδομής και της ασφάλειας (safety and security). Έγιναν μάλιστα πολύ λεπτομερείς και εκτεταμένοι έλεγχοι σε προσομοίωση διεξαγωγής αγώνα τόσο στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (CCTV) όσο και στο access control του γηπέδου.

Η «Αγιά Σοφιά» πήρε άριστα από την UEFA σε όλα αυτά τα τεστ, όπως και σε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη διοργάνωση ενός τελικού σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Τα στελέχη της UEFA έδωσαν μάλιστα συγχαρητήρια στο κλαμπ και στο γήπεδο για την άψογη συνεργασία και ανταπόκριση σε όλα τα επίπεδα.

Ειδικά για τους τομείς safety and security το συμπέρασμα ήταν κοινό: Η «Αγιά Σοφιά» ανταποκρίνεται στα πιο υψηλά στάνταρ και στην ασφάλεια και στον έλεγχο πρόσβασης στην εγκατάσταση.

Έτσι, το γήπεδο της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή πιστοποιείται και από τις διεθνείς αρχές πως πληροί απόλυτα όλες τις προϋποθέσεις για να λειτουργεί με απόλυτη ασφάλεια για το κοινό. Ενδεικτικά πρέπει να σημειωθεί ότι διαθέτει ήδη το κορυφαίο σύστημα παρακολούθησης στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη με 250 κάμερες υψηλής ευκρίνειας σε πλήρη λειτουργία.

Προηγούμενο άρθροΤα πιο σημαντικά γεγονότα της 9ης Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΟι εφαρμογές που πρέπει οπωσδήποτε να διαγράψετε από το κινητό σας