Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Σέρβο ομόλογό του στο Βελιγράδι

Η Ελλάδα και η Σερβία μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επωφεληθούν αμοιβαίως από την εφαρμογή της πολιτικής του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ – Μ), τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συνάντηση που είχε, το Σάββατο 10  Φεβρουαρίου, με τον Σέρβο Υπουργό Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, Goran Vesic, στο Βελιγράδι.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική για την περιφερειακή συνδεσιμότητα και τις μεταφορές τη σιδηροδρομική σύνδεση «Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Κεντρική Ευρώπη».

«Πρέπει να συντονίσουμε τις υπηρεσίες μας ώστε η διμερής συνεργασία στις σιδηροδρομικές υποδομές, να επωφεληθεί από τον νεοσυσταθέντα Ευρωπαϊκό Διάδρομο “Δυτικά Βαλκάνια – Ανατολική Μεσόγειος”», τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε, επίσης, τη βούληση συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικά έργα και στην ανάπτυξη υποδομών, ενόψει και της εξειδικευμένης Έκθεσης EXPO 2027, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι.

Όσον αφορά στη διαλειτουργικότητα του συστήματος διοδίων, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανάφερε ότι έχει δώσει οδηγίες στις αρμόδιες αρχές για την έναρξη της προπαρασκευαστικής διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει μια μελέτη σκοπιμότητας, καθώς και τη διερεύνηση τεχνικών, διοικητικών, εμπορικών και νομικών πτυχών και διαστάσεων της εφαρμογής ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων.

Προηγούμενο άρθροΕλληνόκτητο φορτηγό πλοίο έγινε στόχος επίθεσης με δυο πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα
Επόμενο άρθροΤο Think Tank Έρευνας παρουσίασε ο Στ. Κασσελάκης