Συνέδριο για την τεχνολογία στην εκπαίδευση ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές

Συνέδριο με τίτλο «Τεχνολογία για την Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπτυξιακές Διαταραχές, αυτισμό σε Τυπικά, μη Τυπικά και Άτυπα Περιβάλλοντα Μάθησης» διοργανώνουν το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Εργαστήριο Αυτισμού – Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τα Άτομα με Αυτισμό (2 Απριλίου).

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, θα διεξαχθεί υβριδικά την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, από τις 8:30 και από τις 9:00 το πρωί, αντίστοιχα. Διά ζώσης θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Αίθουσα Συνεδρίων «Καθηγητής Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης» (1ος όροφος) και εξ αποστάσεως στον σύνδεσμο https://projector-web.gr/everest/gr/autism2024.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προβληθούν οι σύγχρονες τάσεις στη συμπεριληπτική πολιτική για τα άτομα με γνωστικές και αναπτυξιακές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού με την αξιοποίηση των μέσων και των δυνατοτήτων της υποστηρικτικής τεχνολογίας, της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης σε τυπικά, μη τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα μάθησης.

Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλη συμμετοχή το 3ο σεμινάριο του Heraklion Yachting Club
Επόμενο άρθροΈρευνα ΕΒΕΑ & Microsoft : Μία στις δύο γυναίκες αντιμέτωπη με προκλήσεις, λόγω φύλου, στην επαγγελματική της εξέλιξη