Τα αεροπλάνα μετατρέπονται σε ιδιωτικές κινηματογραφικές αίθουσες με χρήση γυαλιών AR στους επιβάτες

Οι αεροπορικές εταιρείες στις πολύωρες πτήσεις αποφάσισαν κάποια στιγμή να τοποθετήσουν μεγάλες οθόνες σε διάφορα σημεία των αεροσκαφών στις οποίες προβάλλονταν ταινίες ώστε να περνούν πιο ευχάριστα τον χρόνο τους οι επιβάτες. Αργότερα άρχισαν να τοποθετούν μικρές οθόνες στα καθίσματα ώστε ο κάθε επιβάτης να βλέπει όση ώρα θέλει οπτικοακουστικό υλικό για να περάσει την ώρα του.

Η συνεργασία της εταιρείας Rokid με την κινεζική εταιρεία Hainan Airlines κάνει το επόμενο βήμα προσφέροντας στους επιβάτες γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητα (AR). Η εκκίνηση έγινε σε μια πτήση στις 7 Φεβρουαρίου και οι επιβάτες μπορούσαν να δουν ταινίες ή να παίξουν βίντεοπαιχνίδια με τα γυαλιά AR τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να ψυχαγωγηθούν σε μεγάλου μεγέθους εικονικές οθόνες.

Το σύστημα διαθέτει προεγκατεστημένες για τους επιβάτες ταινίες και μάλιστα σε περιβάλλον προβολής 3D. Το σύστημα προβάλει επίσης εφαρμογές και υλικό που ανήκουν στον επιβάτη. Τα γυαλιά λειτουργούν με μπαταρία που έχει αυτονομία πολλών ωρών.

Οι δημιουργοί του συστήματος αναφέρουν ότι τα γυαλιά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και άτομα που φορούν φακούς επαφής. Σε δεύτερο επίπεδο πέραν της ψυχαγωγίας η χρήση τέτοιου είδους γυαλιών και συστημάτων στα αεροσκάφη θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για επιβατικά αεροπλάνα χωρίς παράθυρα, κάτι που θα μείωνε τον θόρυβο, θα βελτίωνε την απόδοση και θα έκανε το αεροσκάφη πιο ανθεκτικά.

πηγή φωτογραφίας (Rokid)

naftemporiki.gr 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου
Επόμενο άρθροJANE – της Κατερίνας Μαυρογεώργη – από 18 Μαρτίου στο Θέατρο Θησείον