Το λάθος που κάνουμε με το ψωμί στα εστιατόρια

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με καταγάλανες ελληνικές παραλίες, γραφικά νησιά και βόλτες δίπλα στο κύμα.

Και μετά το μπάνιο στη θάλασσα δεν μπορεί βέβαια να λείπει ο παραδοσιακός ελληνικός μεζές στο ταβερνάκι και το φρέσκο ψάρι συνοδεία ούζου ή μπύρας.

Σε αυτή την ειδυλλιακή εικόνα που πολλοί έχουμε ζήσει πολλές φορές υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε όλοι. Και δεν έχει να κάνει με τα κόλπα που κάνουν τα εστιατόρια για να παραγγέλνουμε περισσότερα αλλά με το ψωμί που μας σερβίρουν και τρώμε στα εστιατόρια και τις ταβέρνες. Ποιο είναι αυτό το λάθος;

Ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν έδινε μια πολύ σημαντική συμβουλή στους λάτρεις του ψωμιού. Τους έλεγε ότι αν θέλουν οπωσδήποτε να φάνε ψωμί σε ένα εστιατόριο θα πρέπει είτε να παραγγέλνουν όλη τη φρατζόλα ή έστω να βλέπουν να κόβεται μπροστά τους.

Σύμφωνα με εκείνον οι ψωμιέρες γυρίζουν από τραπέζι σε τραπέζι. Πολλά εστιατόρια δεν απομακρύνουν το παλιό ψωμί αλλά γεμίζουν με τις φέτες ψωμί που δεν έφαγε κάποιος άλλος.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν το ψωμί που θα συνοδεύσει το δικό σας πιάτο να έχει περάσει νωρίτερα από αρκετά άλλα τραπέζια. Το ψωμί αυτό είναι συνήθως φρυγανισμένο και λαδωμένο και πιθανόν να μην είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το λάθος δεν το είχατε εντοπίσει ή δεν το είχατε σκεφτεί. Από εδώ και πέρα θα το σκέφτεστε και δεύτερη φορά. Είναι εξάλλου τόσοι οι ωραίοι ελληνικοί ψαρομεζέδες και η θέα που μπορεί να απολαύσετε δίπλα στο κύμα, που το ψωμί μπορεί να μην το χρειάζεστε καν.

Τα ελληνικά νησιά και παραθαλάσσια μέρη μας περιμένουν πάντα για να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές και γεύσεις. Η ελληνική γαστρονομία, εξάλλου, είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. Όπως και το ελληνικό καλοκαίρι…

Προηγούμενο άρθροSurvivor All Star: Νικητής στον τελικό ο Σάκης Κατσούλης
Επόμενο άρθροΠώς καταλαβαίνουμε ότι η ζέστη έχει αρχίσει να απειλεί την ψυχική υγεία;