59χρονος δήλωνε Εθνικός Εισαγγελέας και Στρατιωτικός και έκανε αναρτήσεις με όπλα

Αστυνομικοί του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 59χρονο άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγία ή διχόνοια» και «Αντιποίησης».

Οι πληροφορίες αφορούσαν σε δημόσιες αναρτήσεις στις οποίες είχε προβεί ο 59χρονος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με κατοχή όπλων τα οποία όπως ανέφερε σκόπευε να χρησιμοποιήσει, ενώ δήλωνε δημόσια ότι είναι «Εθνικός Εισαγγελέας» και «Στρατιωτικός».

Πρωινές ώρες χθες (07-02-2024), κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών, ο 59χρονος εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, ενώ έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό ιδιοκτησίας του, βρέθηκε ξύλινη σφραγίδα με εντύπωμα που ανέγραφε το όνομά  του και την ιδιότητα του «Β’ Προέδρου Εθνικού Εισαγγελέα».

Επιπλέον, αφού διαπιστώθηκε ότι στο όνομά του έχει εκδοθεί άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, στη συνέχεια ενημερώθηκε σχετικά το αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας προκειμένου να ακολουθήσει η ανάκλησή της.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Επόμενο άρθροΣειρά επαφών του Ν. Δένδια τις επόμενες ημέρες στο Λονδίνο