«62 κλείστε πόρτες, είμαστε έτοιμοι»: Νέα βίντεο και ηχητικά από το μοιραίο δρομολόγιο των Τεμπών

Ένα χρόνο μετά την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών  έρχονται στο φως νέα βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα.

Οι 57 νεκροί και οι οικογένειές τους ζητούν απαντήσεις για όσα συνέβησαν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη και απόδοση ευθυνών όπου πρέπει.

Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις. Όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση θα ξεκινήσει και η δίκη η οποία θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένες για τον σκοπό αίθουσες, στα ΤΕΙ Λάρισας.

Οι μαρτυρίες των επιζώντων από την τραγωδία των Τεμπών συγκλονίζουν και είναι καταγεγραμμένες στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

Τα βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα σήμερα η Καθημερινή μπορεί κανείς να δει την αμαξοστοιχία Intercity 62 πριν και μετά τη σύγκρουση, αλλά και την έκρηξη που ακολούθησε. Ακούγεται μάλιστα η εντολή: «62 κλείστε πόρτες, είμαστε έτοιμοι». Λίγο μετά έγινε η φονική σύγκρουση.

Από έγγραφα που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία προκύπτει ότι στο σημείο ανιχνεύτηκε η χημική ουσία ξυλόλιο, ένας εύφλεκτος χημικός διαλύτης που χρησιμοποιείται για την παρασκευή χρωμάτων, αλλά και τη νόθευση καυσίμων. Η συγκεκριμένη χημική ουσία ανιχνεύτηκε, παρά το γεγονός ότι τα συντρίμμια είχαν απομακρυνθεί από το σημείο της σύγκρουσης και ο χώρος είχε καλυφθεί με χαλίκι. Ειδικά για το «μπάζωμα» του χώρου οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν να αναζητηθούν ευθύνες για την πράξη αυτή.

Προηγούμενο άρθροΑντιτρομοκρατική: Δύο στρατιωτικοί πυροτεχνουργοί ανάμεσα στους δέκα συλληφθέντες
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ενημέρωσης από την Περιφέρεια Κρήτης για το «Μαραθώνιο Καινοτομίας Hackathon for Health and Wellness Crete 2024»