Διακοσμήστε το σπίτι σας με απλά βήματα

Το σπίτι είναι ο προσωπικός χώρος για τον κάθε άνθρωπο και η ηρεμία που αποζητά  ύστερα από μια κουραστική μέρα. Η όμορφη διακόσμηση σε συνδυασμό με το προσωπικό σας γούστο σίγουρα θα φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οργάνωση

Ένα σπίτι δείχνει όμορφο όταν είναι τακτοποιημένο. Ακόμα και με τα πιο απλά έπιπλα όταν είναι μαζεμένο και καθαρό, αναδεικνύονται οι γραμμές του, και ακόμα και τα πιο μικρά διακοσμητικά γίνονται μέρος του συνόλου. Φροντίστε να υπάρχει τάξη στο χώρο σας, και όσο περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους μπορείτε, για να μην βρίσκονται πεταμένα τα πράγματά σας σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

Η σημασία του φωτισμού

Ο σωστός φωτισμός είναι το Α και το Ω σε ένα σπίτι. Εκτός από τα φωτιστικά οροφής, μπορείτε να επενδύσετε και σε φωτισμό δαπέδου με ύψος λίγο κάτω από το ταβάνι. Προσθέτουν στον χώρο και είναι hot. Καλό θα ήταν να μην προτιμάτε λάμπες με πολύ έντονο λευκό φως, αλλά  με πιο κίτρινο και απαλό.

Επιλέξτε τους κατάλληλους πίνακες

Επειδή η τέχνη είναι πάντοτε must, φροντίστε να διακοσμήσετε τους τοίχους του σπιτιού σας με πίνακες που θα αντιπροσωπεύουν το γούστο και την προσωπικότητά σας. Δεν είναι απαραίτητο να είναι «φορτωμένοι». Η ομορφιά, πολλές φορές βρίσκεται στην απλότητα. Στην αγορά υπάρχουν χιλιάδες πίνακες για να διαλέξετε αυτόν που ταιριάζει στο χώρο και το γούστο σας, προσθέτοντας έτσι, ακόμα μια πινελιά στον δικό σας χώρο.

Όχι σε έπιπλα που βαραίνουν τον χώρο

Τα έπιπλα που θα επιλέξετε φροντίστε να είναι καλής κατασκευής και ανθεκτικά στο χρόνο, ωστόσο δεν θα πρέπει να βαραίνουν το χώρο. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε ό,τι πιο ακριβό κυκλοφορεί στην αγορά. Υπάρχουν λύσεις οικονομικές, καλόγουστες και αρκετά πρακτικές.

Το χρώμα είναι πολύ σημαντικό

Το χρώμα που θα διαλέξετε να βάψετε ή να φρεσκάρετε τους τοίχους του σπιτιού σας είναι εξίσου σημαντικό για την ατμόσφαιρα που θα φροντίσετε να δημιουργήσετε μέσα σε αυτό. Τα χρώματα είναι καθαρά υποκειμενική απόφαση για τον καθένα, όμως σίγουρα πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Το χρώμα εκφράζει τον εσωτερικό μας κόσμο. Καλό θα ήταν να τον αποτυπώσετε στους τοίχους του σπιτιού σας, με τα χρώματα της αρεσκείας σας.

Φωτεινά, γήινα, παλ, ό,τι κι αν επιλέξετε να μην ξεχνάτε ότι θα είναι για τον δικό σας χώρο. Το … καταφύγιό σας.

Προηγούμενο άρθροΜικρά μυστικά ομορφιάς
Επόμενο άρθροΓιάννης Στάνκογλου: Η πρώτη του φωτογραφία από τα γυρίσματα για το Νησί