Έξυπνα τρικ για να κάνετε το σπίτι σας πιο φωτεινό

Αν ζείτε σε ένα σπίτι που του λείπει το φως με αποτέλεσμα να χαλάει η διάθεσή σας, υπάρχουν τρικ, εύκολα και απλά, για να το φωτίσετε.

Σιγουρευτείτε ότι αφήνετε το φως να μπαίνει στο σπίτι σας

Βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε στο φως να μπει στο σπίτι σας. Αν, για παράδειγμα, μένετε σε μονοκατοικία, φροντίστε τα φυτά και τα δέντρα του κήπου σας να καλύπτουν το φως.

Επίσης τα τζάμια που δεν είναι καθαρά, μπλοκάρουν πολύ το φυσικό φως.

Αλλάξτε τις λάθος κουρτίνες

Οι λάθος κουρτίνες και τα «βαριά» στόρια, μπορούν να μειώσουν σημαντικά το φως που μπαίνει στο σπίτι σας. Αν ο χώρος σας είναι σκοτεινός, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τις χειμωνιάτικες κουρτίνες με κουρτίνες που είναι φτιαγμένες με ελαφριά και ανοιχτόχρωμα υφάσματα.

Καθρέφτες – Το ξέρατε ότι αυξάνουν το φως;

Οι καθρέφτες είναι ένας εύκολος τρόπος να αυξήσετε το φως στο σπίτι και, ταυτόχρονα, να το κάνετε να μοιάζει μεγαλύτερο.

Τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη απέναντι απ’ το παράθυρο του δωματίου που θεωρείτε σκοτεινό και η αντανάκλαση θα διπλασιάσει το φως που μπαίνει.

Λαμπερά-διάφανα αντικείμενα

Τα λαμπερά ή/και διαφανή αντικείμενα που αντανακλούν το φως, μπορούν να προσδώσουν επιπλέον φως στον χώρο. Προτιμήστε το γυαλί.

Βάλτε χρώμα

Τα σκούρα χρώματα απορροφούν το φυσικό φως, ενώ αντιθέτως τα ανοιχτά το αντανακλούν. Προτιμήστε χρώματα όπως το γκρι, το άσπρο και τις αποχρώσεις τους, όπως το κρεμ, το «ζαχαρί» κ.λπ.

Και το πάτωμα έχει τη σημασία του

Κάντε τα δωμάτια του σπιτιού σας φωτεινότερα, «ανοίγοντας» το χρώμα του πατώματος. Αν το σπίτι είναι υπό κατασκευή ή έχετε την οικονομική δυνατότητα για ανακαίνιση, προτιμήστε πάτωμα σε ανοιχτό «ξυλί» ή με πλακάκια σε τόνους του λευκού.

Αν δεν μπορείτε αυτό να το κάνετε,  αλλάξτε τον χώρο με ανοιχτόχρωμα χαλιά και φλοκάτες ή stencil.

Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα έπιπλα

Προτιμήστε έπιπλα σε ανοιχτά ή φυσικά χρώματα. Αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα, μπορείτε να το κάνετε στα διακοσμητικά και τα αξεσουάρ.

Προηγούμενο άρθροΔιαφύλαξη του περιβάλλοντός μας
Επόμενο άρθροΠώς θα κυριαρχήσει η ψηφιακή διαφήμιση βίντεο την επόμενη δεκαετία