Φτιάξτε έναν υπέροχο κήπο μέσα στο σπίτι σας   

Τι πιο όμορφο από το να φτιάξετε μόνοι σας έναν κήπο μέσα στο ίδιο σας το σπίτι…

Και ναι, όσο κι αν σας ακούγεται δύσκολο ή υπερβολικό, σίγουρα μπορείτε να το κάνετε. Αρκεί να αγαπάτε τα φυτά που θα επιλέξετε και να τα φροντίζετε.

Ξεκινήστε με παχύφυτα , καθώς είναι εύκολο να τα φροντίσετε και να τα κρατήσετε ζωντανά.  Λόγω της ποικιλίας τους σε χρώμα, σχήμα και μέγεθος θα προσφέρουν στον χώρο σας το εντυπωσιακό πράσινο στοιχείο που αναζητάτε.

Επιλέξτε κρεμαστά φυτά αν έχετε ψηλοτάβανα δωμάτια, κρεμώντας τα φυτά της επιλογής σας από το ταβάνι, κλέβοντας έτσι τις εντυπώσεις, αφού η αίσθηση που θα δημιουργηθεί τόσο σε εσάς όσο και στους καλεσμένους σας, θα είναι ότι βρίσκεστε ανάμεσα σε μια όαση δροσιάς.

Επιβάλλεται να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο φως που χρειάζονται τα φυτά του εσωτερικού κήπου σας για να ευδοκιμήσουν. Όσα αγαπούν τον ήλιο τοποθετήστε τα πιο κοντά σε ένα παράθυρο και κρατήστε αυτά που ανθίζουν και στη σκιά για τις πιο σκοτεινές γωνίες που υπάρχουν στο σπίτι σας.

Έργα τέχνης με φυτά, υφάσματα και άλλα υλικά μπορούν να ενισχύσουν την αίσθηση ότι υπάρχει ένα κήπος στην καρδιά του σπιτιού σας, όπως μερικά μαξιλάρια, ακόμα και ένα μικρό έπιπλο κήπου ή κρεμαστά φωτάκια μπορούν να σας προσφέρουν την αίσθηση που μόνο μια βόλτα σε έναν κήπο μπορεί να σας χαρίσει.

Χρησιμοποιήστε τα ράφια σας όχι μόνο για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας βιβλία, και σκεφθείτε ότι μπορούν  να αποτελέσουν έναν υπέροχο τρόπο για να γεμίσετε φυτά το σαλόνι σας.

Μικρά ή μεγαλύτερα γλαστράκια με φυτά της αρεσκείας σας στα ράφια ενός δωματίου του σπιτιού σας μπορούν επίσης να σας προσφέρουν έναν εσωτερικό κήπο, αποκλειστικά δικό σας, αποκλειστικά για σας, και μάλιστα μέσα στο ίδιο σας το σπίτι!

Προηγούμενο άρθροΤα φυτά του σπιτιού σας ομορφαίνουν το χώρο – Φροντίστε τα
Επόμενο άρθροΑυτές είναι οι νέες τάσεις της μόδας για το καλοκαίρι του 2022