Ιδέες διακόσμησης με ξύλα θαλάσσης

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί του φέρνει τον αέρα της αλλαγής στην διακόσμηση. Το καθιστικό δίνει την θέση του στο μπαλκόνι του σπιτιού και για τους πιο τυχερούς στην αυλή του εξοχικού τους. Όπως και να ‘χει, έχουμε υποχρέωση να ανανεώνουμε τον χώρο μας, μέσα ή έξω από το σπίτι.

Σε περίπτωση που βρεθούμε για μπάνιο σε κάποια από τις χιλιάδες παραλίες της χώρας μας, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν ξεχνάμε να ψάξουμε για θαλάσσια ξύλα, τους παρατημένους κορμούς που ξεβράζει η θάλασσα και έχουν μια ιδιαίτερη όψη και χρώμα. Γέρικα ξύλα, που με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να μετατραπούν σε υψηλής αισθητικής διακοσμητικά στοιχεία.

Παρακάτω θα δούμε μερικές μόνο από τις χιλιάδες κατασκευές που εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Κάποιες από αυτές είναι προς πώληση και κάποιες όχι. Οι δημιουργίες από θαλασσόξυλα είναι εύκολες, με μοναδική δυσκολία να βρεις το ιδανικό ξύλο. Υπάρχουν ποικίλες ιδέες για να χρησιμοποιήσουμε τα θαλασσόξυλα, θα μπορέσουμε πολύ χονδρικά να ξεχωρίσουμε 3 κατηγορίες, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο.

Οι επιτοίχιες κατασκευές

Οι κατασκευές που εφαρμόζουν στον τοίχο, είναι αυτές που έχουν την μεγαλύτερη δυσκολία αλλά και ενδιαφέρον παράλληλα. Εκτός από τις επιτοίχιες κρεμάστρες που γίνονται συνήθως με μικρά ξύλα θαλάσσης καρφωμένα σε ξύλινες τάβλες, όλα τα άλλα μπορούμε να πούμε ότι είναι εικαστικά.

Τα ξύλινα κηροπήγια

Σε υπαίθριους χώρους τα ρεσό κεριά είναι ο φωτισμός που χρειάζεται. Τα θαλάσσιο ξύλο είναι το κατάλληλο υλικό για να δημιουργήσουμε μια στέρεη και αισθητικά μαγευτική βάση για τα κεριά μας.

Επιδαπέδια κατασκευές

Είτε πρόκειται για φωτιστικό, είτε για κρεμάστρα, είτε για κάποιο έργο τέχνης, τα θαλασσόξυλα της κατηγορίας αυτής αποτελούνται κυρίως από βαριά ξεφλουδισμένα ξύλα.

 spitikaidiakosmisi.gr

Προηγούμενο άρθροTομ Κρουζ, Νικόλ Σέρζινγκερ και ο Γουίνι το Αρκουδάκι στη συναυλία μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’
Επόμενο άρθροEσείς γνωρίζατε ότι υπάρχει πολεμική τέχνη που ευνοεί και το σώμα και το μυαλό των ηλικιωμένων ;