Μπουτίκ του γαλλικού οίκου Jacquemus στο Selfridges

Μόνιμη μπουτίκ στο ισόγειο του Selfridges στο Λονδίνο, καλυμμένη με πηλό για να απηχεί τα υλικά που απαντώνται στην Προβηγκία, για να φιλοξενεί τις τσάντες και τα αξεσουάρ του γαλλικού οίκου Jacquemus, δημιούργησε το στούντιο ΟΜΑ.

Ο βραχίονας έρευνας και ντιζάιν του ολλανδικού αρχιτεκτονικού γραφείου OMA το οποίο ίδρυσε ο Rem Koolhaas σχεδίασε χώρο έκθεσης των προϊόντων με καμπυλωτά ράφια από το δάπεδο έως το ταβάνι· ράφια, βάσεις, τοτέμ, τραπέζια και καθίσματα, όλα καλυμμένα με υλικό βασισμένο σε terra cruda, διακοσμούν το εσωτερικό της μπουτίκ και υποδέχονται τις τελευταίες κρεασιόν του Jacquemus.

«Η έμπνευση για τον σχεδιασμό του χώρου για τον Jacquemus οφείλεται στις καταβολές της φίρμας από τον νότο της Γαλλίας» διευκρίνισε η Ellen van Loon του OMA. «Θέλαμε να αιχμαλωτίσουμε την ατμόσφαιρα της Προβηγκίας μέσω της υλικότητας του χώρου και αυτό μας οδήγησε στο να προσεγγίσουμε το ντιζάιν με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο… επιλέξαμε τα υλικά στην αρχή και τα αφήσαμε να είναι οδηγός για το σχήμα του χώρου».

Προηγούμενο άρθροΤέσσερις απειλές και 10 βήματα για την ασφάλεια του νέου σας υπολογιστή
Επόμενο άρθροΠώς να διαγράψετε τον εαυτό σας από το διαδίκτυο: 7 βήματα για να «καθαρίσετε» το ψηφιακό σας αποτύπωμα