Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη

Το Forbes δημοσίευσε όπως συνηθίζεται, την λίστα  με τους πλουσιότερους άνθρωπους στον πλανήτη για το 2022. Στην 36η έκδοση της κατάταξης του αμερικανικού περιοδικού περιλαμβάνονται 2.668 δισεκατομμυριούχοι, με τα εκτιμώμενα περιουσιακά τους στοιχεία να φτάνουν τα 12,7 τρισ. δολάρια συνολικά.

Η φετινή λίστα του Forbes, όμως, είχε μια μεγάλη ανατροπή στην κορυφή. Κι αυτό γιατί ο Elon Musk, ο ιδρυτής και CEO της Tesla, κατάφερε να ξεπεράσει  την παντοκρατορία του Jeff Bezos που είχε τα πρωτεία από το 2018, όταν ο ιδρυτής της Amazon είχε ξεπεράσει με τη σειρά του τον Bill Gates.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού περιοδικού, η περιουσία του Νοτιοαφρικανού tech-entrepreneur αγγίζει τα 219 δισ. δολάρια, ενώ του Jeff Bezos, τα 171 δισ. δολάρια.

Πέρα από τη μάχη των δύο Αμερικάνων επιχειρηματιών ενδιαφέρον έχουν και οι επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γάλλος μεγιστάνας, Bernard Arnault, στην τέταρτη, ο Bill Gates, και στην πέμπτη, ο Warren Buffett.

Η πρώτη δεκάδα:

Elon Musk (219 δισ. δολάρια)

Jeff Bezos (171 δισ. δολάρια)

Bernard Arnault (158 δισ. δολάρια)

Bill Gates (129 δισ. δολάρια)

Warren Buffett (118 δισ. δολάρια)

Larry Page (111 δισ. δολάρια)

Sergey Brin (107 δισ. δολάρια)

Larry Ellison (106 δισ. δολάρια)

Steve Ballmer (91,4 δισ. δολάρια)

Mukesh Ambani (90,7 δισ. δολάρια)

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως μειώθηκε κατά 329, ενώ η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων τους έπεσε από τα 13,1 τρισεκατομμύρια δολάρια της λίστας του 2021, στα 12,7.

Ένας από τους κύριους λόγους που συνέβη αυτό είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, από την κατάταξη απέχουν 34 Ρώσοι μεγιστάνες που είδαν να χάνουν ή να παγώνει μεγάλο μέρος της περιουσίας τους μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Οι Έλληνες της λίστας

Ανάμεσα στα 2.668 άτομα που συμπεριλαμβάνονται στην κατάταξη του Forbes, υπάρχουν και τέσσερις Έλληνες. Η πρώτη της λίστας είναι η Βίκυ Σάφρα, η σύζυγος του τραπεζίτη, Joseph Safra, που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2020. Κληρονόμησε ολόκληρη την περιουσία του η οποία φτάνει τα 7,1 δισ. δολάρια και έτσι έφτασε στη 321η θέση της σχετικής κατάταξης.

Δεύτερος Έλληνας της λίστας και 822ος συνολικά είναι ο Αριστείδης Μυστακίδης, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχάνους χαλκού στον κόσμο, η περιουσία του οποίου αγγίζει τα 3,2 δισ. δολάρια, τρίτος ο γιος του Σταύρου Νιάρχου, Φίλιππος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων, ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη, με τα συνολικά της περιουσιακά στοιχεία να φτάνουν τα 1,4 δισ. δολάρια.

Προηγούμενο άρθροΑπαραίτητα αξεσουάρ για το στυλ κάθε άνδρα
Επόμενο άρθροΜικρά μυστικά ομορφιάς