Προϊόντα υψηλής τεχνολογίας – Τι ζητούν οι καταναλωτές

Μια σειρά νέων χαρακτηριστικών σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, όπως σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα, laptops, ακουστικά, που μόλις μερικά ακόμη χρόνια δεν απασχολούσαν παρά ελάχιστους καταναλωτές βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού που γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό στη διαδικασία αγοράς των προϊόντων που επιθυμεί.

Χαρακτηριστικά όπως η διάρκεια της μπαταρίας και το μέγεθος ενός έξυπνου κινητού που ήσαν μέχρι πρόσφατα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός καταναλωτή έχουν εμπλουτιστεί με μια σειρά άλλων τα οποία αναδείχθηκαν με τον πιο έντονο τρόπο στην παρουσίαση των νέων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας του τεχνολογικού κολοσσού της Huawei σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, από τον πρόεδρο της Huawei Consumer Business Group, Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης, Σκανδιναβίας & Καναδά, Derek Yu. Ο κ.Yu ανέλυσε επίσης τους βασικούς τομείς εστίασης της στρατηγικής που ανέπτυξε η εταιρεία κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, για να καλύψει τις νέες ανάγκες τεχνολογίας που έχουν δημιουργηθεί.

Τα χαρακτηριστικά που ζητούν οι καταναλωτές
Ποια όμως είναι τα συγκεκριμένα αυτά χαρακτηριστικά που αποτελούν αντικείμενο έρευνας και ανάπτυξης από τις τεχνολογικές εταιρείες καθώς η ενσωμάτωση τους στα προσφερόμενα προϊόντα τους δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Συνομιλώντας με εξειδικευμένους τεχνολογικούς συντάκτες και ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας από μέσα ενημέρωσης από περισσότερες από 20 χώρες της Ευρώπης αλλά όπως προέκυψε και από την παρουσίαση της Huawei, τα χαρακτηριστικά αυτά μπορεί να κατηγοριοποιηθούν στα ακόλουθα:
-Στο μέγεθος και ευκρίνεια οθόνης, σε συνδυασμό με ελαφρύ βάρος που πλέον μετριέται ακόμη και σε γραμμάρια
-Στην υψηλή ποιότητα κάμερας που ξεπερνά ακόμη και τις επαγγελματικές κάμερες με δυνατότητα νυχτερινής λήψης, zoom που ακόμη και πριν δύο χρόνια έδειχνε αδύνατον να επιτευχθεί, λήψη βίντεο που μπορεί να προβληθεί και για κινηματογράφο, σύγχρονα υλικά κατασκευής.
– Στη ποικιλία σχεδιασμού (design) από κλασικά έξυπνα κινητά μέχρι αναδιπλούμενα καθώς και στην μεγάλη επιλογή χρωμάτων
– Στους ισχυρούς επεξεργαστές που μεταξύ άλλων εξασφαλίζουν ταχύτητες πρόσβασης σχεδόν πραγματικού χρόνου.
– Στη δυνατότητα άμεσης και με απλά βήματα διασύνδεσης των έξυπνων κινητών με όλο το οικοσύστημα των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, όπως με τα λάπτοπ, τα ακουστικά, τα τάμπλετ αλλά και κάθε συσκευής που μπορεί να συνδέεται στο διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT). Η τεχνητή νοημοσύνη και οι δυνατότητες που δίνει στις εφαρμογές των έξυπνων κινητών είναι επίσης ένας ουσιαστικός παράγοντας που κοιτούν οι καταναλωτές και κατ’ επέκταση οι εταιρίες.

Στα προϊόντα που παρουσιάστηκαν συγκαταλέγονται το νέο αναδιπλούμενο έξυπνο κινητό Huawei Mate Xs 2, τo Huawei  MateBook D 16 (φορητός υπολογιστής 16 ιντσών με παραδοσιακό μέγεθος σώματος 15,6 ιντσών για εργασία, μελέτη και ψυχαγωγία με απόλυτη φορητότητα), το πρώτο τάμπλετ Huawei  MatePad Paper με οθόνη e-ink, τα νέα έξυπνα κινητά τηλέφωνα HUAWEI nova Y70 και HUAWEI nova Y90, καθώς τα ασύρματα ακουστικά, FreeBuds Pro 2.

Όπως ανέφερε ο Derek Yu «η Huawei έχει δεσμευτεί για συνεχή καινοτομία και εύκολη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο για κάθε άτομο, οικογένεια και οργανισμό. Για αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά  στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Θέλουμε να παρέχουμε επαναστατική καινοτομία στους καταναλωτές και να ηγούμαστε συνεχώς στην ανάπτυξη του κλάδου».

Όπως ανακοινώθηκε, πολλά από τα παραπάνω προϊόντα θα κυκλοφορήσουν και στην ελληνική αγορά, την οποία η Huawei συγκαταλέγει ανάμεσα στις βασικές της ευρωπαϊκές αγορές με συνεχείς επενδύσεις,  με πρώτο το  HUAWEI Matebook D16 που έκανε ήδη πρεμιέρα του στις 23 Ιουνίου.

Προηγούμενο άρθροΟι τροπικοί κυκλώνες έγιναν λιγότερο συχνοί τον 20o αιώνα στη Γη, με εξαίρεση τον Βόρειο Ατλαντικό
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκαλύπτει το Nike Zoom Freak 4