Τα φυτά του σπιτιού σας ομορφαίνουν το χώρο – Φροντίστε τα

Κάθε είδος φυτού εσωτερικού χώρου έχει τις συγκεκριμένες ανάγκες και τη φροντίδα του, αλλά όλα τα φυτά έχουν βασικές ανάγκες όπως άρδευση, φως, θερμοκρασία και υπόστρωμα. Τα πρώτα τρία είναι πάντα πολύ συγκεκριμένα για κάθε είδος φυτού, ενώ το υπόστρωμα μπορεί να είναι πιο γενικό, με ορισμένες εξαιρέσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη ένα πότισμα της κατάλληλης συχνότητας, την απαραίτητη συνεισφορά φωτός, ένα κλίμα ανάλογα με τις ανάγκες του φυτού και ένα καλό υπόστρωμα, τα φυτά εσωτερικού χώρου σας θα δείχνουν πάντα μια αξιοζήλευτη υγεία. Επομένως, σας συνιστούμε να τα λάβετε υπόψη πτυχές που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου:

  • Πότισμα των φυτών σε γλάστρες και με πιάτο.
  • Φως και θέση για φυτά εσωτερικού χώρου. πάντα μακριά από καλοριφέρ και κλιματιστικά.
  • Υποστρώματα γλάστρας κατάλληλα για το είδος και το μέγεθός του.

Πώς να ποτίζετε φυτά εσωτερικού χώρου

Αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο στη φροντίδα της συντριπτικής πλειοψηφίας των φυτών, ανεξάρτητα από το αν είναι φυτά εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Τα περισσότερα φυτά εκτιμούν το πότισμα που διατηρεί ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας στο υπόστρωμα, πάντα χωρίς να πλημμυρίζει το φυτό. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τις ειδικές ανάγκες του φυτού σε νερό πριν χρειαστεί να το ποτίσετε.

  • Πώς να ποτίζετε τα παχύφυτα σε εσωτερικούς χώρους: ορισμένα φυτά, όπως τα παχύφυτα ή άλλα είδη προσαρμοσμένα σε ξηρά κλίματα, είναι πολύ ανθεκτικά στην ξηρασία και θα είναι σε θέση να ανέχονται αρδεύσεις σε απόσταση. Στην πραγματικότητα, τείνουν να είναι ευάλωτα στην υπερβολική υγρασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προσβολή μυκήτων ή σήψη των ριζών. Αυτοί οι τύποι φυτών συνήθως χρειάζονται πότισμα όταν το πάνω στρώμα του υποστρώματος έχει στεγνώσει τελείως και όχι πριν. Μπορείτε να το ελέγξετε σκαλίζοντας ένα δάχτυλο μέσα του. Μάθετε περισσότερα για το πώς να ποτίζετε χυμώδη φυτά σε αυτό το άλλο άρθρο.
  • Πώς να ποτίζετε τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου: χρειάζονται σταθερό επίπεδο υγρασίας. Αυτά τα φυτά μπορεί να χρειαστεί να ποτίζονται ακόμη και περισσότερο από μία φορά την ημέρα, και μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να ψεκαστεί με νερό στα φύλλα τους για να κρυώσουν και να τους δώσει υγρασία.

Κατά το πότισμα, το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε νερό της βροχής ή μερικώς μεταλλοποιημένο νερό, αν και πολλά φυτά δέχονται το νερό της βρύσης χωρίς προβλήματα. Εάν το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να το αφήσετε όλη τη νύχτα, ώστε τα μέταλλα του να καθίσουν στον πάτο και έτσι το περίσσευμά τους να μην πέσει στο έδαφος του φυτού.

Ποτίζετε πάντα με ποτιστήρι με λεπτές τρύπες και προσπαθώντας να βρέξετε το υπόστρωμα και όχι το ίδιο το φυτό. Ακολουθώντας τις συμβουλές για το πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου, θα γλιτώσετε από πολλούς μύκητες και προβλήματα σήψης.

Φως και θέση για φυτά εσωτερικού χώρου

Όλα τα φυτά χρειάζονται φως να πραγματοποιήσουν φωτοσύνθεση. Γενικά, ένα φυτό εσωτερικού χώρου δεν χρειάζεται πάρα πολλές ώρες απευθείας ηλιακού φωτός.

Τοποθετήστε φυτά εσωτερικού χώρου κοντά σε παράθυρο ή μπαλκόνι. Για κάθε ενδεχόμενο, ελέγξτε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις φωτός των φυτικών σας ειδών για να δείτε ποια θα τα πάνε καλά σε ημισκιερά και ποια χρειάζονται περισσότερο φως.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει με την τοποθεσία και το κλίμα. Ακόμη και όταν μιλάμε για το εσωτερικό του σπιτιού, το τοπικό κλίμα επηρεάζει τη θερμοκρασία. Μερικά φυτά χρειάζονται ορισμένες θερμοκρασίες για να αναπτυχθούν σωστά, και μερικά φυτά δεν αντέχουν τα ρεύματα, ενώ άλλα αντέχουν.

Υπόστρωμα και γλάστρα για φυτά εσωτερικού χώρου

Τα περισσότερα φυτά χρειάζονται ελαφρύ υπόστρωμα εμπλουτισμένο με οργανική ουσία, που προσφέρει επίσης καλή αποστράγγιση. Προτείνουμε ένα μείγμα γενικής χρήσης με ένα μέρος τύρφης, ένα μέρος χύτευσης σκουληκιού και ένα μέρος ινών καρύδας, στο οποίο θα προσθέσουμε βερμικουλίτη και περλίτη, σε βάση από χαλίκι ή βότσαλο στον πάτο της κατσαρόλας. Καθώς το χούμο είναι πολύ θρεπτικό, θα πρέπει να προσθέσετε λίπασμα ή οργανική ουσία μόνο τους ζεστούς μήνες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φυτού.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό η γλάστρα να έχει τρύπες αποστράγγισης, που  βοηθούν να αποφύγετε τις πλημμύρες. Αν βάλετε ένα πιάτο από κάτω, να το αδειάζετε πάντα δέκα λεπτά μετά το πότισμα. Επιπλέον, τα περισσότερα φυτά χρειάζονται μια ετήσια ή διετή μεταφύτευση σε μια μεγαλύτερη γλάστρα.

Προηγούμενο άρθροΕρωτήσεις και απαντήσεις για την γυροειδή αλωπεκία
Επόμενο άρθροΦτιάξτε έναν υπέροχο κήπο μέσα στο σπίτι σας