Τι είναι το Metaverse

Ο όρος metaverse δεν υποδηλώνει ή αναφέρεται σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο τεχνολογίας, αλλά μάλλον σε μια ευρεία αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και επικοινωνούμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία  σε έναν κόσμο που αναπτύσσεται ραγδαία.

Σε γενικές γραμμές, οι τεχνολογίες που συνθέτουν το metaverse μπορεί να περιλαμβάνουν την εικονική πραγματικότητα (VR)  που χαρακτηρίζεται από επίμονους εικονικούς κόσμους που συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη και όταν δεν παίζετε- καθώς και την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) που συνδυάζει χαρακτηριστικά του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. Ωστόσο, δεν απαιτείται οι χώροι αυτοί να είναι αποκλειστικά προσβάσιμοι μέσω VR ή AR.

Ένα metaverse είναι ένα δίκτυο τρισδιάστατων εικονικών κόσμων που επικεντρώνεται στην κοινωνική σύνδεση και μπορεί να οριστεί ως ένα προσομοιωμένο ψηφιακό περιβάλλον που χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα (AR), εικονική πραγματικότητα (VR) και blockchain, μαζί με έννοιες από τα ψηφιακά μέσα, για να δημιουργήσει χώρους για πλούσια αλληλεπίδραση των χρηστών που μιμούνται τον πραγματικό κόσμο.

Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: Μαρία Φαραντούρη-Τάσης Χριστογιαννόπουλος-Μίλτος Λογιάδης
Επόμενο άρθροΗ νέα “κολεξιόν” της Huawei