Τι είναι το RFID chip και τι γίνεται με τις νέες εθνικές ταυτότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Άννα είναι μια νεαρή γυναίκα που ζεi σε έναν σύγχρονο κόσμο όπου η τεχνολογία κυριαρχεί σε κάθε πτυχή της ζωής. Είναι πάντα ανοικτή στις εξελίξεις και έχει ανακαλύψει τα πολλά πλεονεκτήματα της νέας ταυτότητας με ενσωματωμένο RFID.

Η νέα ταυτότητα με RFID είναι μια μικρή κάρτα που περιείχε ένα μικρό τσιπ που μπορεί να αναγνωρίσει τον κάτοχό της και να παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες με μια απλή επαφή. Η Άννα έχει ενσωματώσει τη νέα αυτή ταυτότητα σε ένα πολύ μικρό βραχιόλι που φορούσε στον καρπό της.

Ένα πρωί, καθώς βγήκε από το σπίτι της για να πάει στη δουλειά, προσέγγισε το μέσο μαζικής μεταφοράς. Καθώς πλησίασε την πόρτα, το σύστημα αναγνώρισε αυτόματα τη νέα ταυτότητα της και της επέτρεψε να επιβιβαστεί χωρίς την ανάγκη να πληρώσει μετρητά ή να χρησιμοποιήσει κάρτα εισιτηρίου. Ήταν ένας άνετος τρόπος να ταξιδεύει, χωρίς τον αγώνα με τις ουρές και τα χαμένα εισιτήρια.

Στη δουλειά της, η Άννα χρησιμοποίησε τη νέα ταυτότητα της για να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή της και να ξεκινήσει την εργασία της. Όλα ήταν ασφαλή και αποτελεσματικά, χάρη στον προσωπικό της βιομετρικό κώδικα πρόσβασης.

Γράφει ο Γιώργος Μπρακόπουλος (Προγραμματιστής Αναλυτής – MSc.)

Κατά τη διάρκεια της μέρας, η Άννα πήγε να αγοράσει καφέ από την αγαπημένη της καφετέρια. Χωρίς να χρειαστεί να βγάλει πορτοφόλι ή κάρτα, απλώς έκανε μια επαφή του βραχιολιού της με τη συσκευή του καταστήματος και η πληρωμή ολοκληρώθηκε αυτόματα. Ήταν ένας ακόμα τρόπος που η νέα ταυτότητα της διευκόλυνε την καθημερινή της ζωή.

Αργότερα, όταν επέστρεφε στο σπίτι της, χρησιμοποίησε τη νέα ταυτότητα για να ξεκλειδώσει την πόρτα του διαμερίσματός της, να ανοίξει το φωτισμό, και να ρυθμίσει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο, όλα με μια απλή κίνηση του χεριού της.

Στο τέλος της μέρας, η Άννα ένιωθε ευγνώμον για την ευκολία και την ασφάλεια που της προσέφερε η νέα ταυτότητα με RFID. Ήταν ένα βήμα προς έναν πιο έξυπνο, αποτελεσματικό και ανθρώπινο τρόπο ζωής, όπου η τεχνολογία υπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων.

Σας ακούγεται σαν ιστορία επιστημονικής φαντασίας ή ένα μέλλον που σιγά σιγά έρχεται στη σύγχρονη ζωή μας ;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα 4 πιο σαγηνευτικά ζώδια
Επόμενο άρθροXρήστος Χολίδης: Έρχεται στο «Βodega» για τον πιο καυτό χειμώνα διασκέδασης- Μαζί του, Θέλξη-Βασιλάκος